Afyonkarahisar'da Robotik Kodlama Ve Stem Eğitimi

Zafer Kalkınma Ajansı'nın desteğiyle Afyonkarahisar Hoca Ahmet Yesevi İlkokulu yöneticilerine ve öğretmenlerine 16 saatlik robotik kodlama ve stem eğitimi verildi.

Okul müdürü Abdullah Demir, Zafer Kalkınma Ajansı'nın "Stem ve robotik eğitimi ile geleceğe yön ver" adlı projesi kapsamında eğiticinin eğitimi çalışmasının yapıldığını belirtti.

Demir, okul yöneticileri ve öğretmenlerine verilen eğitim hakkında şunları kaydetti:

"Robot nedir? Kodlama nedir? Stem nedir? Algoritma hazırlama gibi konularda uygulamalar yapılarak, interaktif bir eğitim gerçekleştirildi. Eğitime katılan öğretmenler okul öncesi ve ilkokul çocuklarına yönelik, elektronik bilgi ve montajı gerektirmeden özel hazırlanmış sökülüp takılabilir parçalarla modüler robotik uygulamalarını öğrendiler. Eğitimde robot kullanımı ile okullarda çocuklara yönelik eğlenceli figürlerle robotik çalışmaları ve kodlama eğitimlerini uygulayabilecek konuma geldiler."

İki gün süren eğitimde teknoloji ile bağlantının nasıl kullanılabileceğine dair uygulamalar yapıldığını aktaran Demir, gelişen dünyada kodlama, robotik sistemler, arttırılabilir gerçeklik gibi uygulamaların eğitim-öğretim ortamında nasıl faydalı kullanılabileceğine dair fikirler sunulduğunu vurguladı.

Robotik kodlama ve stem eğitimini başarıyla tamamlayan yönetici ve öğretmenlere sertifika verildi.

Kaynak: AA