Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliğinden Gazilere Ziyaret

Kore Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Savunma Müsteşarı Jaesic Park, Aksaray'da Kore gazileri ve aileleriyle bir araya geldi.

Müsteşar Park, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Aksaray Şubesi'nde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, eğitim gördüğü Türkiye'nin ikinci memleketi olduğunu söyledi.

Kore Savaşı'nın üzerinden 68 yıl geçmesine rağmen Tük gazilerini unutmadıklarını dile getiren Park, şöyle konuştu:

"Burada iki kahraman Kore gazimiz var. Kendilerine şükranlarımızı sunuyoruz. En büyük görevim, gazilerimiz, çocukları ve torunlarıyla ilgilenmek. Bildiğiniz gibi savaşta çok şehit verildi. Sizin fedakarlığınız, döktüğünüz kanlar sayesinde ülkem kısa zamanda kalkındı. Şu an dünyanın 11. ekonomisiyiz. Bunun sebebi, sizin oradaki fedakarlığınızdır. Ondan dolayı çok teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımız sizleri asla unutmayacaktır."

- "Bizi hala unutmamışlar"

Gazi Mehmet Acar ise, geçen yıllara rağmen savaşta yaşadıklarını unutamadığını ifade ederek, "Türk milleti olarak bugüne kadar hiçbir savaştan kaçmadık. Korku adına zerre bir şey hissetmedik. O zaman da bu şekilde savaşa gitmiştik. Bugün bizleri ziyaret ettikleri için teşekkür ediyorum. Bizi hala unutmamışlar." diye konuştu.

Konuşmaların ardından, 5 Kore gazisi ile çocukları ve torunlarına hediye ve eğitim bursu verildi.

Kaynak: AA