Vali Azizoğlu Ve Başkan Sekmen'den BEAH'a Ziyaret

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni (BEAH) ziyaret ederek incelemelerde bulundu.



İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Azizoğlu ve Sekmen'in İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Uçar'la birlikte Türkiye'de başarılı sağlık çalışmaları ve teknolojik yenilikleri ile adından söz ettiren BEAH'ta incelemelerde bulundukları belirtildi.

Hastane yöneticilerinin de eşlik ettiği ziyarette Azizoğlu ve Sekmen'in ameliyat robotuyla "laparoskopik" yöntemle yapılan ameliyatı takip ettiklerinin aktarıldığı açıklamada, Azizoğlu ve Sekmen'in sağlıkta teknoloji devi olarak adlandırılan "Davinci" ameliyat robotu ve yaptığı operasyonla ilgili bilgi alarak ameliyatı bire bir takip ettikleri kaydedildi.

Açıklamada, Azizoğlu, Sekmen ve Uçar'ın hastanenin Çocuk Kalp Damar Cerrahi Bölümü'nü ziyaret ederek, bölüm doktorundan hastalar hakkında bilgi aldıkları ve hastalara geçmiş olsun dileklerinde bulundukları bildirildi.

Azizoğlu, ziyarette yaptığı açıklamada, Erzurum'un sağlıkta yakaladığı başarının önemine vurgu yaparak inşaatı devam eden Şehir Hastanesi'nin tamamlanmasıyla sağlık hizmetlerinin daha konforlu olacağını ifade etti.

Erzurum'da sağlık hizmetlerindeki kalitenin teknolojik imkanlarla her gün daha da geliştiğine dikkat çeken Azizoğlu, BEAH'ın sadece Erzurum'a değil, bölge illerine ve hatta ulusal düzeyde görev yapan bir hastane olmasının yanı sıra, Sağlık Turizmi ile de birçok ülke vatandaşına hizmet ederek adından söz ettirdiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA