'Suriye'deki Güncel Gelişmeler Ve Türkiye'ye Etkileri' Konferansı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Uluslararası İlişkiler Kulübü tarafından "Suriye'deki Güncel Gelişmeler ve Türkiye'ye Etkileri" konferansı düzenlendi.

KBÜ'den yapılan yazılı açıklamada, konferansa konuşmacı olarak Suriye Türkmen Meclisi Eski Başkanı Emin Bozoğlan'ın katıldığı ifade edildi.

Bozoğlan, Suriye'de yaşanan savaşta milyonlarca Suriyeli'nin hayatını kaybettiğini, 13 milyon Suriyeli'nin de iç ve dış göçe maruz bırakıldığını aktardı.

Bozoğlan, şunları kaydetti:

"Baas rejimi, kendi halkına yıllardır insanlık dışı muamelelerde bulunuyor ve insanlar zulüm altında. Şu an burada gerçekleşen bu zulmü saatlere sığdırarak anlatamam. Türkiye Cumhuriyeti bu süreçte yaklaşık 3,5 milyon Suriyeli'ye kapı açarak destek oldu. Türkiye, bu süreçte Suriyelilere karşı 'ensar' ve 'muhacir' görevini üstlendi. Yıllar önce Osmanlı İmparatorluğu'nu yıkan sömürgeci devletler bugün aynısını Suriye'ye yapmaya çalışıyor. Bu sayede Batı'nın maskesi düştü ve oyunları bozuldu. Türkiye'nin milli iradesi sayesinde Amerika'nın projeleri yerle bir oldu.Terörün ve şiddetin Suriye topraklarında son bulmasını, Suriye'nin toprak bütünlüğü için yabancı güçlerin, milis güçlerin ve sömürgeci devletlerin Suriye topraklarını terk etmesini ve Suriye'nin Suriye halkına bırakılmasını temenni ediyoruz."

Kaynak: AA