Şehit Ömer Halisdemir unutulmadı

15 Temmuz şehidi Ömer Halisdemir'in doğum günü nedeniyle sosyal medyada duygusal paylaşımlar yapıldı.

Şehit Ömer Halisdemir unutulmadı
Şehit Ömer Halisdemir unutulmadı
15 Temmuz'un kahraman şehidi Ömer Halisdemir 44. doğum gününde unutulmadı.

Kahraman şehidin doğum gününü kutlayanlar 'Ömer Halisdemir' hashtangini tt yaparken oldukça duygusal paylaşımlar yapıldı.

ÖMER HALİSDEMİR KİMDİR?

Ömer Halisdemir 20 Şubat 1974'TE Bor, Niğde'de doğmuş, 16 Temmuz 2016 Gölbaşı, Ankara'da hayatını kaybetmiş Türk askeridir. 2016 Türkiye askerî darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevliyken komutanlığı ele geçirmeye çalışan darbe yanlısı Tuğgeneral Semih Terzi'yi göğsünden vurarak öldüren ve ardından diğer darbe yanlısı askerler tarafından vurularak öldürülen koruma astsubayıydı. Kendisine vur emri, Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı tarafından verildi.

Yedi çocuklu bir aileden gelen Ömer Halisdemir, çocukluğunu Bor, Niğde'nin Çukurkuyu beldesinde geçirdi. Çukurkuyu'da okul sonralarında çobanlık yaptı.Hatice Halisdemir ile olan evliliğinden Elifnur ve Doğan Ertuğrul adlarında iki çocuğu dünyaya geldi. Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde Türkiye sınırları içinde ve dışında çeşitli görevlerde yer aldı. Babası Hasan Hüseyin Halisdemir'in aktardığı bilgiye göre, 2016 Türkiye askerî darbe girişimi sırasında öldürdüğü komutan Semih Terzi ile birlikte daha önceden Afganistan'da görev yapmıştı.

Şehit Ömer Halisdemir unutulmadı