'Ortak Vicdanın Sesiyiz, Terör Sürüsüne Karşı Tek Yüreğiz'

TGTV Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Akbulut: 'Türkiye, 15 Temmuz'la başlayan işgal hamlesine son vermek ve sınır güvenliğini sağlamak için Zeytin Dalı Harekatı'nı başlatmıştır. Askerimizin, bu harekattan zaferle döneceğine inancımız tamdır. Bu harekat, bir ülkeye ya da bir etnik gruba yapılmamıştır. Zeytin Dalı, barış ve huzurun sağlanması için terör sürülerine karşı başlatılmıştır. Türkiye, ne tarihinde ne de bugün, hiçbir sömürgeci amaç peşinde olmamıştır' 'Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı, üyeleriyle birlikte Zeytin Dalı Harekatı'nı desteklemektedir. TGTV, kahraman ordumuzun, devletimizin, devletimizi temsil eden Sayın Cumhurbaşkanı'mızın yanındadır'

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Hamza Akbulut, Türkiye'nin, 15 Temmuz'la başlayan işgal hamlesine son vermek ve sınır güvenliğini sağlamak için başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nı desteklediklerini bildirdi.

TGTV öncülüğünde Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Ortak Vicdanın Sesiyiz, Terör Sürüsüne Karşı Tek Yüreğiz" basın toplantısında konuşan Akbulut, bazı ülkeler, Türkiye'nin güneyinde terör örgütlerini bir araya getirerek Türkiye'nin güvenliğini tehdit edecek adımlar attığını söyledi.

Bölgenin bir ateş çemberi haline geldiğine dikkati çeken Akbulut, son 7 yılda Suriye'de bir milyondan fazla insanın iç savaş sebebiyle öldüğünü, dört milyona yakın kişinin Türkiye'ye sığındığını hatırlattı. Türkiye'nin, Suriye kaynaklı terör saldırılarına maruz kaldığını, yüzlerce sivil vatandaşın hayatını kaybettiğini anlatan Akbulut, son bir yılda Suriye sınırından Türkiye'ye 700 fazla terör saldırısı olduğunu aktardı.

İslam dünyasını parçalamak isteyenlerin, Türkiye'yi de bölmek istediğini dile getiren Akbulut, "Aynı blokta yer aldığımız devletlerin destek verdiği terör örgütlerince, Türkiye güney sınırından ablukaya alınmaya çalışılmaktadır. Devletimizi yıkmak ve parçalamak üzere planlar yapılmış ve adımlar atılmıştır." diye konuştu.

- "Bu harekat bir ülkeye ya da bir etnik gruba yapılmamıştır"

Hamza Akbulut, Türkiye'nin dünya barışına önemli katkı sağladığını, sınır güvenliğini sağlamak için tüm süreçleri işlettiğini, üyesi olduğu uluslararası güvenlik örgütlerini teröre karşı birlikte hareket etmeye davet ettiğini vurgulayarak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bu çabalardan bir sonuç alınamamıştır. Dost bildiğimiz ülkeler ve kuruluşlar bizi terör örgütleri ile başbaşa bırakmışlar, bayraklarını kullanma hakkı bile vermişlerdir. NATO, antlaşmalar gereği sınır güvenliğimiz için vermesi gereken patroit füzelerini de geri çekmiştir. Türkiye, 15 Temmuz'la başlayan işgal hamlesine son vermek ve sınır güvenliğini sağlamak için Zeytin Dalı Harekatı'nı başlatmıştır. Askerimizin, bu harekattan zaferle döneceğine inancımız tamdır. Bu harekat bir ülkeye ya da bir etnik gruba yapılmamıştır. Zeytin Dalı, barış ve huzurun sağlanması için terör sürülerine karşı başlatılmıştır. Türkiye, ne tarihinde ne de bugün, hiçbir sömürgeci amaç peşinde olmamıştır. Zeytin Dalı Harekatı, yayılmacı politikalarını hayata geçirme çabası içinde olan siyonist gücün hevesini kursağında bırakacak, 'Büyük İsrail Projesi'ne de set çekecektir."

- "ÖSO mensuplarının dedeleri, Çanakkale'de bizimle omuz omuza savaşmıştır"

"Türkiye'nin emperyalist güçlerle savaştığını" iddia eden Akbulut, Batılı güçlerin maşası olanlara hiç laf etmeyenlerin, Türk Silahlı Kuvvetleri'yle (TSK) omuz omuza yardım eden Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) dil uzattığını söyledi.

ÖSO'ya yönelik bu söylemin amacı TSK'yi zayıflatmak olduğunu öne süren Akbulut, şunları kaydetti:

"ÖSO mensuplarının dedeleri, Çanakkale'de bizimle omuz omuza savaşmıştır. Suriye halkının tek meşru gücü olan ÖSO, hem Suriye hem de bizim için savaşmaktadır. 'DEAŞ terör örgütüne karşı operasyon yapacağız.' diyerek, 65 ülkeyle koalisyon kuran ABD, teröristlere binlerce tır silah taşımış ve onları eğitmiştir. Desteğini de sürdürmektir. Bu gerçekler ortadayken, ABD'ye bir şey demeyenler, Türkiye'ye dil uzatıp, ordumuzu yıpratmak istemektedirler. ÖSO'ya hakaret edenler, terör örgütlerini meşru göstermek isteyenlerdir. Ordumuz ve ÖSO, sivil halka zarar vermemek için gerekli hassasiyeti göstererek terörle mücadele etmektedir."

- "Türkiye'nin başarısı mazlum milletlere ve İslam dünyasına moral vermektedir"

TGTV'nin Türk ordusu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında olduğunu vurgulayan Akbulut, sözlerini şöyle tamamladı:

"Devletimiz; güvenliğimiz, bağımsızlığımız ve özgürlüğümüz için adım atmıştır. Vatandaşlar ve sivil kuruluşlar olarak beraberliğimizi ve kardeşliğimizi muhafaza ederek destek olmalıyız. Bugünler siyasi hesapların yapılacağı günler değildir. Türkiye'nin başarısı mazlum milletlere ve İslam dünyasına moral vermektedir. Korku, tuzak ve tehditle kendi içine hapsedilmiş koca İslam alemi, İnşallah Afrin zaferi ile kendi prangalarını da söküp atacaktır. Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı, üyeleriyle birlikte Zeytin Dalı Harekatı'nı desteklemektedir. TGTV, kahraman ordumuzun, devletimizin, devletimizi temsil eden Sayın Cumhurbaşkanı'mızın yanındadır. Emperyalist güçlerle savaşan ordumuzun muzaffer olacağına inancımız tamdır. Dua etmekteyiz. Şehit olan askerlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, ordumuza zafer diliyoruz."
Kaynak: AA