Öğretmenlere 'Öğretmenlik Sanatı' Eğitimi

Yeni Hamle Eğitim Kurumları tarafından yarı yıl tatilinde öğretmenlere yönelik “Öğretmenlik Sanatı “ adlı seminer verildi.

Öğretmenlere 'Öğretmenlik Sanatı' Eğitimi
Psikolog Mehmet Said Aydemir tarafından verilen seminerde Aydemir, öğretmenliğin dünyanın en eski mesleği olduğunu belirterek, “İnsanoğlunun yeryüzüne ayak bastığı günden beri öğretmenlik işi insanoğlunun bir şekilde içinde bulunduğu bir uğraştır. Öğretmenlik mesleği alan bilgisi ,meslek bilgisi ve genel kültür alanlarından oluşan karmaşık bir birikimi gerektirir. Bu bilgilerin davranışa dönüştürülmesi bu alanda eğitim almış olmanın doğal bir sonucudur. Ama durum her zaman böyle sonuçlanmayabilir. Eğer bir öğretmen bildiği bir bilgiyi davranışa yansıtmıyorsa, bu öğretmenin öğrenim düzeyi ne olursa olsun, öğrencilerini faydası olmayacaktır. Öğretmenlik bu yüzden bir sanattır. Çünkü öğretmenin yaptığı her iş bir sanatçı becerisi gerektirir. Öğrencilerle iletişim kurmak, onları sevmek, anladıkları dilden konuşmak, ayrım yapmamak, nazik olmak, güzel konuşmak adaletli olmak, onları dinleyebilmek bir sanattır” diye konuştu.

Programı ilgiyle dinleyen öğretmenler mesleklerinin ne kadar kutsal olduğunu ve sorumluluk gerektirdiğini bir kez daha anladıklarını ifade ederken kurum yetkililerine bu güzel organizasyondan dolayı teşekkür etti.
Kaynak: İHA