Batı Karadeniz'de İlk

Düzce İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı olarak hizmet vermekte olan Düzce Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine bağlı Çocuk Semt Polikliniği 5 Şubat 2018 Pazartesi günü hizmet vermeye başlayacak.

Düzce Ağız ve Diş Sağlığı Merkezine bağlı Çocuk Semt Polikliniği açılıyor. Çocuk Semt Polikliniği 5 Şubat 2018 Pazartesi gününden itibaren halka hizmet vermeye başlayacak.

5 Şubat 2018 tarihinden itibaren Düzce Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Ana Bina’da çocuk hasta kabulü ve tedavi işlemleri yapılmayacak.

Semt polikliniği sadece 0-14 yaş arası çocuk hastalara hizmet verecek olup Batı Karadeniz bölgesinde çocuk hastaların diş tedavilerinin yapılması için özel tasarlanmış ilk poliklinik olacak.

Çocuk Semt Polikliniğinde 1’i Uzman Hekim olmak üzere 7 Diş Hekimi görev yapacak. Diş Hekimi kapasitesinin 12 Diş Hekimine kadar çıkartılması planlanıyor.

Çocuk Semt polikliniğinde 0-14 yaş grubu çocukların, süt ve kalıcı dişlerinin sağlığını korumaya yönelik tedavilerin yapılması ile çürük, travma, kalıtımsal ve benzeri etkenlerden oluşan hastalıkların tedavilerinin yapılması amaçlanıyor.

Çocuklardaki ağız ve diş hastalıklarını tedavi etmenin yanı sıra bu hastalıklardan korunma için birçok yöntem uygulanacak. Ayrıca çocuklara ve ailelerine ağız hijyeni eğitimi, diş fırçalama alışkanlığının kazandırılması, yapılan yaygın hatalar ve yapılması gerekenler ile ilgili bilgilendirmeler yapılıp uygulamalı eğitimler verilecek. Çocukluk döneminden itibaren düzenli diş tedavilerinin yapılması, gelecek nesillerin sağlıklı bir ağıza ve sağlıklı bir gülüşe sahip olmalarını sağlayacak.
Kaynak: İHA