Bakanlar Kurulu ardından ilk açıklama

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Rejim güçlerinin Afrin'e gireceği haberi gerçek dışıdır. Rejimin YPG'yi korumak için Afrin'e girmesi felakete yol açar." dedi.

Bakanlar Kurulu ardından ilk açıklama
Bakanlar Kurulu ardından ilk açıklama
Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan toplantı 5 saat sürdü.

Bakanlar Kurulu Toplantısı ardından kameralar karşısına geçen Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ oldu.

Bozdağ'ın açıklamalarından satır başları;

(Çocuklara cinsel saldırılar)
Hükümetimiz bünyesinde bir komisyon oluşturuldu. İlave tedbirler için 6 bakandan oluşan komisyon oluşturuldu.

 

(Afrin Harekatı) Bugün saat 13.00 itibarıyla etkisiz hale getirilen terörist sayısı bin 651'dir. Bölgedeki son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar bu mücadele kararlı şekilde devam edecektir. 

 

(PYD-Esad anlaştı iddiası) Bu haberlerin takibini bütün yönleriyle yapıyoruz. Rejim güçlerinin Afrin'e gireceği haberi gerçek dışıdır. Rejimin YPG'yi korumak için Afrin'e girmesi felakete yol açar. Böyle bir hamle Suriye'nin bölünmesine yeşil ışık yakar.

(Erdoğan-Putin görüşmesi) Türkiye ve Rusya'nın harekata bakışında değişiklik yok. 14 Mart'ta dışişleri bakanları (Türkiye, Rusya ve İran) toplanacak.

(ABD ile Menbiç görüşmeleri) ABD ile oluşturulan mekanizmada sorunlar ele alınacak. Türkiye oradan teröristlerin temizlenmesinde kararlı. ABD, oradan YPG'yi çekmezse son sözü biz söyleriz. Umarız ki harekata gerek kalmadan diyalog yoluyla çözülür.
 
Kaynak: AA