Bursa'da Umre Ödüllü Siyer Sınavı Yapıldı

Bursa'da, Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından düzenlenen Umre Ödüllü Siyer Sınavı'na 10 bini aşkın kişinin katıldığı bildirildi.

Platform İl Koordinatörü Zeki Aras, yaptığı açıklamada, düzenledikleri sınavla Hazreti Muhammed'in hayatını insanlara ulaştırmayı amaçladıklarını söyledi.

Türkiye genelinde ilk 5'e girenlerin umreye gönderileceği siyer sınavında başarılı olan 2 bin kişiye de çeşitli hediyelerin verileceğini aktaran Aras, şunları kaydetti:

"Bursa'da siyer sınavının altıncısını düzenliyoruz. Her yıl katılım artıyor. Bu yıl Bursa'da 10 bin 137 kişi başvuru yaptı. Başvuruların her geçen yıl artması bizi sevindiriyor. Bu da halkımızın siyer sınavına olan ilgisini gösteriyor. Bursa'da 23 ayrı merkezde sınavı düzenledik. Okullardan aldığımız bilgiye göre ise, bu yıl yüzde 85'in üzerinde doluluk olduğu bilgisini aldık. Önümüzdeki yıllarda katılımın büyüyerek devam etmesini bekliyoruz. Her yıl düzenlenen sınava öğrenci kardeşlerimizin ciddi bir katılımı söz konusu."

Sınava geçen yıl 3 bin kişinin katıldığını, bu yıl 3 kat artışla 10 bini geçtiğini vurgulayan Aras, gelecek yıl katılımı daha da arttırmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA