Umre Ödüllü Siyer Sınavı

Hazreti Muhammed'in hayatının öğrenilip uygulanması amacıyla yarın ülke genelinde yapılacak sınava Ağrı'da 5 bin kişi başvurdu Peygamber Sevdalıları Platformu Ağrı İl Koordinatörü Yılmaz: 'Türkiye genelinde ilk 5'e girenlerin umreye gönderileceği siyer sınavında başarılı olan 2 bin kişiye de çeşitli hediyeler verilecek'.

Hazreti Muhammed'in hayatının öğrenilip uygulanması amacıyla yarın ülke genelinde yapılacak ve başarılı olan bazı kişilerin umreye gönderileceği Siyer Sınavı'na Ağrı'da 5 bin kişi başvurdu.

Peygamber Sevdalıları Platformu Ağrı İl Koordinatörü Arif Yılmaz, yaptığı yazılı açıklamada, 18 Şubat Pazar günü saat 11.00'de Türkiye genelinde Siyer Sınavı yapılacağını ifade etti.

Bu yıl 7'ncisi yapılacak sınavda başarılı olanların bazılarının umreye gönderileceğini anlatan Yılmaz, sınava Ağrı'da yaklaşık 5 bin kişinin başvurduğunu aktardı.

Kategoriler halindeki sınavın yazılı test usulü yapılacağına dikkat çeken Yılmaz, şunları kaydetti:

"Amacımız Peygamber efendimizin hayatını öğrenip, hayatımıza tatbik etmektir ve toplumumuzun okuma alışkanlığını yükseltmektir. Türkiye genelinde ilk 5'e girenlerin umreye gönderileceği siyer sınavında başarılı olan 2 bin kişiye de çeşitli hediyeler verilecek. Siyer Sınavı kaybedeni olmayan bir sınavdır."

Sınavın kent merkezindeki 4 okulda yapılacağını aktaran Yılmaz, katılımcıların sınava kimlik kartları ile gelmesini istedi.
Kaynak: AA