Şehit Eren Bülbül'ün Adı Konferans Salonuna Verildi

Trabzon Valisi Yavuz: 'Ülkemiz hassas bir süreçten geçiyor ama milli birlik ve beraberliğimiz, özgüvenimiz, ferasetimiz, dirayetimiz de en üst seviyede'.

Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında 11 Ağustos 2017'de bölücü terör örgütü mensuplarıyla sağlanan sıcak temas sırasında şehit olan Eren Bülbül'ün adı, bir okulun konferans salonuna verildi.

Vali Yücel Yavuz, Ortahisar ilçesine bağlı Erdoğru Mahallesindeki Hasan Ali Yücel İlkokulu'nun yeniden düzenlenen konferans salonuna Şehit Eren Bülbül'ün adının verilmesi dolayısıyla düzenlenen törende, çok anlamlı bir törende bulunmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğine işaret eden Yavuz, "Ülkemiz hassas bir süreçten geçiyor ama milli birlik ve beraberliğimiz, özgüvenimiz, ferasetimiz, dirayetimiz de en üst seviyede. Bu esnada terörle mücadele kapsamında ilimizde de maalesef yaşadığımız çok üzücü hadiselerden birisi de en son Eren Bülbül evladımızın ve Astsubayımız Ferhat Gedik'in şehit edilmesi. Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun." dedi.

Yavuz, şehadetin herkese nasip olmadığına dikkati çekerek, "Önemli olan bunun farkında olabilmek ve her daim bunu yaşatabilmektir. Böyle bir salonda Eren Bülbül isminin yaşatılması takdire şayan bir düşünce olarak ortaya konulmaktadır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum ve kutluyorum." diye konuştu.

Zeytin Dalı Harekatı'nın Türkiye için önemine işaret eden Yavuz, "Türkiye'miz, Zeytin Dalı Harekatı ile sınırlarımız dışından ülkemize yönelik kurulan planın, oynanan oyunun, ortaya konulan çabanın püskürtülmesine yönelik operasyon icra etmektedir. Bu harekat, başarıyla sürdürülmektedir." değerlendirmesinde bulundu.

Yavuz, 35-40 yıla yakın süredir terörle mücadele eden Türkiye'nin, 15 Temmuz 2016'da hainler tarafından ortaya konulan darbe girişimini yaşadığını belirterek, milletin dik duruşu ile bu darbe girişiminin başarısızlığa uğratıldığını anımsattı.

Milletin dimdik ayakta durması ve uyanık olması gerektiğine vurgu yapan Yavuz, eğitimin, birlik ve beraberliği ön planda tutma noktasında önem arz ettiğini söyledi.

Konuşmaların ardından Yavuz, Eren'in annesi Ayşe Bülbül'e özel olarak hazırlanan bir tablo hediye etti.

Ardından Şehit Eren Bülbül Çok Amaçlı Salonu'nun açılışı, Vali Yavuz, Ortahisar Kaymakamı Numan Hatipoğlu ve şehidin annesi Ayşe Bülbül ve diğer ilgililer tarafından yapıldı.
Kaynak: AA