FETÖ'nün Sözde KOM Abisine 10 Yıl Hapis Cezası

Elazığ’da Fetullahçı Terör Örgüt/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında yargılanan sözde Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü KOM abisine 10 yıl 7 ay 10 gün hapis cezası verildi.

Elazığ 2. Ağır Ceza Mahkemesinde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Kanun Hükmündeki Kararname ile mesleğinden ihraç edilen eski polis B.E.’nin yargılanması yapıldı. Davaya tutuklu sanık ve avukatı katıldı.

Mahkeme heyeti sanığa, Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün (KOM) il abisi olduğunu ve terör örgütünün gizli haberleşme ağı ’ByLock’u kullandığını, koruma tedbiri uygulanan örgüt lideri Fettullah Gülen’le bağlantılı sitelerine girdiğini belirtti.

Bunun üzerine ifadesinde ‘ByLock’u kullanmadığını savunan sanık B.E., “Ben KOM şubenin sorumlusu değildim. Ben o uygulama ve sitelere girmedim. Vatan hainliği çok ağır bir suçlama. Tahliyemi ve beraatımı talep ediyorum” dedi.

Savunmanın ardından savcı esasa ilişkin mütalaasında sanığın “silahlı terör örgütü üyesi olmak” suçundan cezalandırılmasını talep etti.

Mahkeme heyeti sanığa, “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan 10 yıl 7 ay 10 gün hapis cezası verdi.
Kaynak: İHA