Adana 12. Kent, Isıtma Soğutma Ve İnşaat Fuarı

TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Alagöz: 'İnşaat sektöründe önemli bir potansiyeli içinde barındıran Çukurova yöresi, fuarlar sayesinde iş hacmini ve ürünlerini hem yurt içi hem de yurt dışı alım heyetlerine gösterebiliyor'.

Adana 12. Kent, Isıtma Soğutma ve İnşaat Fuarı, yarın ziyaretçilere kapılarını açacak.

TÜYAP tarafından Adana Valiliği, Adana Büyükşehir Belediyesi, bazı oda ve derneklerin iş birliğinde düzenlendiği fuar, TÜYAP Adana Fuar ve Kongre Merkezi’nde 15-18 Şubat'ta gezilebilecek.

İzolasyondan tesisata, boyadan vitrifiye ürünlerine, çatı ve cephe kaplamalarından seramik mutfak ve banyoya, kapı ve pencereden ısıtma soğutma sistemlerine kadar çok sayıda firma temsilcisini bir araya getiren fuarda, 10 ülkeden yaklaşık 200 kişilik yabancı alım heyeti de yer alacak.

TÜYAP Anadolu Fuarları Genel Müdürü Cihat Alagöz, bir otelde düzenlenen fuar tanıtım toplantısında, bu yıl 12'incisi gerçekleştirilecek fuarın sektöre canlılık getirmesini amaçladıklarını belirtti.

TÜYAP Fuarcılık olarak Adana’da çeşitli sektörlerde fuarlar düzenlediklerini, inşaat fuarlarının da bu fuarlar arasında önemli bir yere sahip olduğunu aktaran Alagöz, "İnşaat sektöründe önemli bir potansiyeli içinde barındıran Çukurova yöresi, fuarlar sayesinde iş hacmini ve ürünlerini hem yurt içi hem de yurt dışı alım heyetlerine gösterebiliyor. Yeni iş bağlantıları kuran firmalar ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Geçtiğimiz yıl inşaat fuarlarımız kendi katılımcı ve ziyaretçi rekorunu kırdı, bu yıl da aynı başarıyı sürdürüp çıtayı daha yükseğe taşımak için çalışmayı amaçlıyoruz. " ifadesini kullandı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ramazan Akyürek de konut hareketliliğinin öncelikle yerel idareleri direkt ilgilendiren konu olduğuna dikkati çeken Akyürek, kentte inşaat ve konut sektörünün çevre şartlarının gözetilerek gelişmesini istediklerini kaydetti.
Kaynak: AA