SHOEXPO İzmir 2018

SHOEXPO İzmir 2018 kapsamında gerçekleştirilecek Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması bu yıl 'Prestij' temasıyla yapılacak.

SHOEXPO İzmir 2018 kapsamında düzenlenen 3. Uluslararası Ayakkabı Tasarım Yarışması'nın bu yıl "Prestij" temasıyla yapılacağı belirtildi.

İzmir Fuarcılık Hizmetleri Kültür ve Sanat Etkinlikleri AŞ'den (İZFAŞ) yapılan açıklamaya göre, 43. İzmir Ayakkabı ve Çanta Fuarı (SHOEXPO İzmir 2018) 24-28 Nisan tarihlerinde Fuarizmir'de gerçekleştirilecek.

Yeni sezon modellerinin sergileneceği SHOEXPO İzmir, ayakkabı ve çanta sektöründeki yenilikleri, tasarımları görme imkanı sunacak. Yerli ve yabancı alıcıların üreticilerle bir araya geleceği fuar kapsamında sektöre pek çok tasarımcı kazandıran Uluslararası Tasarım Yarışması'nın üçüncüsü yapılacak.

İlk yılında "Ege Rüyası" ikinci yılında ise "Transform" (Dönüşüm) temasıyla yapılan, yüzlerce başvuruyla sektörde ilgi ve heyecan uyandıran Uluslararası Ayakkabı Yarışması bu yıl "Prestij" temasıyla gerçekleştirilecek.

Tasarımcılar, hem günlük yaşamda hem de iş yaşamında insanın doğasından gelen prestij arayışına yanıt verecek tasarımlar ortaya çıkarmak ve birinci olmak için yarışacak.

- Son başvuru tarihi 19 Mart

Yarışmaya katılacak tasarımcıların hazırladıkları başvuru dosyaları elden, posta ya da kargo ile en geç 19 Mart saat 17.00'ye kadar İZFAŞ’a teslim edilmiş olacak. Yarışmacılar üç adet ayakkabı tasarımının yer aldığı koleksiyonlarla başvuru yapacak. Jüri tarafından 22 Mart’ta yapılacak ön elemenin ardından "Kadın" ve "Erkek" ayakkabısı kategorilerinde 20 finalist belirlenecek.

Final aşamasında tasarımcılar, koleksiyonları içindeki tasarımlarından seçecekleri bir çift ayakkabıyı üretecek. Yarışmanın birincisi 24 Nisan'da belirlenecek.

Birinci seçilen tasarımcıya 10 bin lira, ikinciye 7 bin 500 lira ve üçüncüye 5 bin lira ödül verilecek.
Kaynak: AA