Eski Trabzon Garnizon Komutanı Dalgıç'ın Yargılanması

Eski Trabzon 4. Motorlu Piyade Tugay Komutan Vekili Kurmay Albay Bahadır Dalgıç'ın yargılanmasına devam edildi

Eski Trabzon 4. Motorlu Piyade Tugay Komutan Vekili Kurmay Albay Bahadır Dalgıç'ın yargılanmasına devam edildi.

Bafra T Tipi Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan Dalgıç, Trabzon 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı.

Duruşmaya, Başbakanlık adına Avukat Şaziye Beşli ve sanık avukatı ile Dalgıç'ın yakınları katıldı.

Mahkeme başkanı, kendisi de tutuklu yargılanan asker İbrahim Altınsoy'un ifadesinde Bahadır Dalgıç'ı tanıdığı yönündeki beyanlarını okudu.

Altınsoy'un, 1993 yılında Ankara'da FETÖ'ye ait evlerde kaldığı dönemde sivil bir imamın toplantılar düzenlediği şeklindeki ifadelerini hatırlatan mahkeme başkanı, "Evde sivil bir kişi de kalıyordu. Benim dışımda Bahadır Dalgıç'ın da aralarında bulunduğu başka teğmenler de vardı. Bizden sorumlu mahrem imam bizden himmet istedi. Ben verdim ama diğer arkadaşların ne kadar verdiklerini bilmiyorum. 1993-1994 yılları arasında Ankara'da, FETÖ/PDY mahrem yapılanması içerisinde aynı evde birlikte kaldık ve toplantılara katıldık." yönündeki beyanlarını hatırlattı.

Mahkeme başkanı Dalgıç'a, Altınsoy'u tanıyıp tanımadığını sordu.

Üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyen Dalgıç savunmasında, hakkında iddialarda bulunan İbrahim Altınsoy’u ve diğer şahısları tanımadığını belirterek, "Asker olarak görev yaptığım sürede bir sürü askerle karşılaştım, hepsini aklımda tutamam." ifadesini kullandı.

Sanık avukatının beyanının ardından mahkeme heyeti, Altınsoy'un bir sonraki duruşmada tanık olarak dinlenmesine ve Dalgıç'ın tahliye talebinin reddine karar vererek duruşmayı erteledi.

Kaynak: AA