Zeytin Dalı Harekatı Nedeniyle Etkinliklerdeki Kutlamalar İptal Edildi

Gümüşhane'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında yapılması planlanan bazı etkinlikler iptal edildi.

Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen yaptığı yazılı açıklamada, 15 Şubat'ta Gümüşhane'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla bir dizi etkinlik planladıklarını, etkinlik kapsamındaki bazı programların ise Zeytin Dalı Harekatı dolayısıyla iptal ettiklerini kaydetti.

Türkiye'nin sınır güvenliğini korumak için Afrin'de terörle mücadele ettiğine dikkati çeken Çimen, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"15 Şubat tarihinde Gümüşhane'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 100'üncü yılını kutlayacağız. Bu kapsamda şehitlerimize saygı göstermek adına düzenleyecek olduğumuz kutlama programını iptal ediyoruz. Zeytin Dalı Harekatı kapsamında mücadele ederken, şehitlik mertebesine ulaşan kahramanlarımıza Allah'tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Milletimizin korkusuz kahramanlarını Rabbim muzaffer kılsın. Kutlama etkinliklerimizin bir kısmını iptal ettik. Etkinliğimizi şehitlere saygı için kurtuluş yürüyüşü ve Mevlid-i Şerif okutarak gerçekleştireceğiz."

Kaynak: AA