'Bartın, Karadeniz'in Parlayan Yıldızı Olacak'

AK Parti Bartın Milletvekili Tunç: Bartın Irmağı Islah Projesi, tünellerimiz, yeni kurulacak fabrikalarımızla ve yine her alanda devam eden yatırımlarımızla Bartın, Karadeniz'in parlayan yıldızı olacak'.

AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, Bartın Irmağı Islah Projesi, tünel inşaatları, yeni kurulacak fabrikalar ve her alanda devam eden yatırımlarla Bartın, Karadeniz’in parlayan yıldızı olacağını söyledi.

Tunç, kentteki bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, ilde eğitimden sağlığa, karayollarından taşkın korumaya kadar her alanda devasa yatırımlara imza attıklarını söyledi.

Hükümetleri dönemlerinde 37 yeni okul kazandırdıkları ilde, gerek yeni üniversite kampüsünde devam eden fakülte inşaatları, gerekse yapımı tamamlanan ilkokul, ortaokul ve lise binaları ile Bartın'ı bir eğitim şehri yaptıklarını ifade eden Tunç, "Yine iktidarlarımız döneminde sağlık alanında büyük yatırımlar gerçekleştirdik. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Ulus ilçe hastanesi, Amasra ilçe hastanesi, Bartın Devlet hastanesi, Göğüs Hastalıkları Hastanesi yeni blok, fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi yaptık. En önemli yatırımlarımızdan biri olan 400 yataklı devlet hastanesi ihalesini gerçekleştirdik." diye konuştu.

Tunç, istihdam alanında ise mevcut organize sanayi bölgesinin yanındaki bin 300 dönümlük arazide kamulaştırma çalışmalarının sürdüğünü dile getirerek, bu alanın faaliyete geçmesiyle mevcut fabrikalara ilave 40 yeni fabrikanın kurularak istihdamın artacağını da belirtti.

Özellikle karayollarında duble yollar, tüneller ve viyadüklerle hayal dahi edilemeyen yatırımları hayata geçirdiklerini ifade eden Tunç, şunları söyledi:

"Eğitim, sağlık, ulaşım başta olmak üzere her alanda hayal dahi edilemeyen yatırımlara imza attık. İktidarlarımız döneminde Bartın'a 5 milyar lira kamu yatırımı yaptık ve bir o kadar devam eden yatırımlarımız var. Bartın Irmağı Islah Projesi, tünellerimiz, yeni kurulacak fabrikalarımızla ve yine her alanda devam eden yatırımlarımızla Bartın, Karadeniz’in parlayan yıldızı olacak."

Kaynak: AA