AK Parti Sinop Milletvekili Maviş Açıklaması

'Özel sektör, eğitim sistemimizin önemli bir parçası ve aynı zamanda destekçisi'.

AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, özel sektörün, eğitim sisteminin önemli bir parçası ve aynı zamanda destekçisi olduğunu söyledi.

Kentte yeni açılan özel bir okulun tanıtım toplantısına katılan Maviş, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'de özel sektörün eğitim payının yüzde 8-9 civarında olduğunu, 2019 yılına kadar bu payı yüzde 15’lere çıkarılmasının hedeflendiğini söyledi.

Özel sektörün eğitim sistemi içerisindeki payının artmasının gelecek yıllar adına çok önemli olduğunu dile getiren Maviş, şöyle konuştu:

"Özel sektör, eğitim sistemimizin önemli bir parçası ve aynı zamanda destekçisi. Artık özel sektörde özellikle eğitim alanın da sıra dışı işler yapılıyor. Bu kapsamda kendimizi aşabileceğimiz, kabuğumuzu kırabileceğimiz yeni dünyanın güçlü rakibi olabileceğimiz alan da burası. Bu alanı daha dinamik hale getirmemiz lazım. Bu alanın sınırlarını zorlayabildiğimiz kadar zorlamamız lazım. Dünya da var olabilmek için, varlığımızı sürdürebilmek için özgürce ve bağımsız bir şekilde rekabet edebilmek için güçlü beyinlere ihtiyacımız var. Türkiye’de çok sayıda güçlü beyinin olduğundan hiç kuşku duymuyoruz."
Kaynak: AA