2. MENA Doğu Karadeniz Turizm Ve Yatırım Zirvesi

Ordu Valisi Yavuz: 'Zirvenin ilimizde yapılıyor olması ayrı bir mutluluk kaynağı'.

Ordu'da "2. Ortadoğu ve Kuzey Afrika Ülkeleri (MENA) Doğu Karadeniz Turizm ve Yatırım Zirvesi" 3-4 Mayıs'ta gerçekleştirilecek.

Zirve öncesi düzenlenen ön çalışma toplantısı için Ordu'ya gelen Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdür Yardımcıları İnanç Özçakmak ve Ahmet Ali Temurci başkanlığındaki heyet, Vali Seddar Yavuz'u makamında ziyaret etti.

Vali Yavuz, ziyarette yaptığı konuşmada, Ordu'nun, son dönemde büyük gelişme gösterdiğini belirterek, "Ordu, Karadeniz'de parlayan bir yıldız gibi duruyor. Daha önce Karadeniz'e gelmemiş, ilk defa Karadeniz'de görev yapan birisi olarak, Karadeniz'i gezdiğimde hiç tartışmasız önümüzdeki 10 yıl içerisinde Samsun ve Trabzon'dan sonra en çok gelişmeye açık ve adından en fazla söz ettirecek bir şehir olarak görüyorum." dedi.

Ordu'nun son dönemdeki bu çıkışının Giresun'daki gelişmeyi daha fazla arttıracağını dile getiren Yavuz, "Giresun'un gelişimi, Ordu'nun menfaatinedir. Biz yaklaşımımızı tamamen 'kazan-kazan' politikası üzerine kuruyoruz. Dolayısıyla bizim Ordu olarak kurduğumuz bu yaklaşımın, bölgede her kesim tarafından da benimsenebileceğini düşünüyorum." diye konuştu.

Yavuz, yurt dışından gelen turistlerin bölgeye hayran kaldığına dikkati çekerek, "Yabancı turistler buraları gezdiğinde hayran kalıyor. Ortadoğu'dan da çok sayıda insan geliyor ama sadece Ortadoğu'ya odaklanmamamız gerekiyor." ifadesini kullandı.

- "Coğrafi işaret tesciline çok önem veriyoruz"

Ordu'da özellikle coğrafi işaret tesciline çok önem verdiklerini vurgulayan Yavuz, şunları söyledi:

"Bölgenin özgün ürünlerinin tescil edilmesi, bunların sertifikasyonu ve sunumları önem arz ediyor. Misafirlerimiz bu küresel kültürün ürünü olan yemeklerden, yiyeceklerden ziyade daha özgün, o bölgeye has özellikleri görmek istiyor. Dolayısıyla da buna yöneliyoruz. Ağırlıklı olarak sunum başta olmak üzere bölgenin değerlerini ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Burada önemli olan tanıtımdır. Ulaşım imkanları ki Ordu-Giresun Havalimanından sonra şu anda 1 milyonun üzerinde yıllık yolcu kapasitesine doğru gidiyoruz. Çok ciddi bir ivme kazandı ve daha da kazanacak diye düşünüyorum."

Vali Yavuz, 3-4 Mayıs'ta gerçekleştirilecek 2. MENA Doğu Karadeniz Turizm ve Yatırım Zirvesi'nin Ordu'da yapılıyor olmasının ayrı bir mutluluk kaynağı olduğunu belirterek, Başbakanlık, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Bakanlık yetkilileri, THY ve diğer kurum ve kuruluşlarının temsilcilerine teşekkür etti.

Kaynak: AA