'Yemeğimize Zehir Katıyorlar' Haberine Tepki

KUTSO Başkanı Günay: 'Rus uçağının düşürülmesinin ardından bir türlü eski haline dönemeyen yaş sebze ve meyve ihracatımız, yapılan bu tür asılsız haberler ile derin yaralar almaktadır'.

Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) Başkanı Murat Hüdavendigar Günay, bir televizyon kanalında yayınlanan "Yemeğimize zehir katıyorlar" başlıklı haberin asılsız olduğunu savunarak, "Rus uçağının düşürülmesinin ardından bir türlü eski haline dönemeyen yaş sebze ve meyve ihracatımız, bu tür asılsız haberler ile derin yaralar almaktadır." değerlendirmesi yaptı.

Günay, yaptığı yazılı açıklamada, bir ulusal televizyon kanalında yayınlanan "Yemeğimize zehir katıyorlar" başlıklı haberin, rant haberciliğinin en çirkin örneklerinden biri olduğunu ileri sürdü.

Haberdeki iddiaların hiçbir bilgi, belge veya bilimsel çalışmaya dayanmadığını ve gerçekle bağdaşmadığını savunan Günay, şunları kaydetti:

"Haberde siyah takım elbiseli ve kim olduğu belirtilmeyen ancak laboratuvar içinden konuşarak bilim adamı algısı veren kişinin herhangi bir yetkinliğe sahip olduğu konusunda kuşkularımız vardır. Zira bahsedilen bu kimyasalların ihracatı, ithalatı ve kullanılması Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve Bakanlar Kurulu kararıyla yasaklanmış dururumdadır. Rus uçağının düşürülmesinin ardından bir türlü eski haline dönemeyen yaş sebze ve meyve ihracatımız, yapılan bu tür asılsız haberler ile derin yaralar almaktadır. Bizim nazarımızda uçağın düşürülmesiyle kendi ürünlerimizde zehir olduğunu belirterek ihracatımıza zarar vermemiz arasında bir fark yoktur."

- Suç duyurusunda bulunulacak

Günay, oda olarak her zaman üreticinin, komisyoncunun ve tüccarın yanında ve savunucusu olduklarını dile getirerek, haberi yapan kurum hakkında cumhuriyet başsavcılığına suç duyurusunda bulunacaklarını ve 6112 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun çerçevesinde tekzip haklarını kulanacaklarını, ayrıca maddi ve manevi tazminat davaları açacaklarını bildirdi.
Kaynak: AA