ÇEDAŞ'ın Elektrik Dağıtım Miktarı Arttı

Çamlıbel Elektrik Dağıtım AŞ'nin (ÇEDAŞ), 2017 yılı elektrik dağıtım miktarının bir önceki yıla oranla yüzde 10,99 oranında arttığı bildirildi.

ÇEDAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, ÇEDAŞ Genel Müdürü Ahmet Sait Akboğa ve Türkiye Elektrik İletim AŞ (TEİAŞ)11. Bölge Müdürü Hadi Bingöl, 2018 yılı yatırımları kapsamında bir araya gelerek, görüş alışverişinde bulundu.

Akboğa, görüşmeye ilişkin yaptığı değerlendirmede, şunları kaydetti:

"Bölgemizde gerçekleşen elektrik enerjisi dağıtımına bakıldığında, 2016 yılında 2 milyar 380 milyon kilovat elektrik enerjisi dağıtımının yüzde 10,99 artış göstererek 2017 yılında 2 milyar 642 milyon kilovat olduğunu görüyoruz. Bu doğrultuda TEİAŞ Bölge Müdürlüğümüzle bu büyümeye ilişkin sorumluluk bölgemizde yeni bir trafo merkezi ihtiyacının gerekliliği konusunda görüş alışverişinde bulunduk. 2018 ve sonraki yıllarda elektrik dağıtımında sorun yaşanmaması amacıyla tüm paydaşlarımızın görüş ve önerilerine değer vermekteyiz."

Bölgelerinde 2017 yılı yatırımlarını sorunsuz bir şekilde tamamladıklarını ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından belirlenen yatırım yükümlülüğünü yerine getirdiklerini dile getiren Akboğa, 2018 yılı için de yaklaşık 120 milyon lira yatırım planlaması yapıldığını bildirdi.

Kaynak: AA