Dünya Başörtüsü Günü

Cakarta’da etkinlik düzenlendi.

Endonezya’nın başkenti Cakarta’da kadınlar 1 Şubat Dünya Başörtüsü Günü etkinliğinde bir araya geldi.

Cakarta’daki etkinliklerde insanlar arasında dayanışmanın önemi vurgulandı.

Dünya Başörtüsü Günü etkinliklerinin Malezya organizatörü Murshidah Said kalabalığa hitaben yaptığı konuşmada, dil, din ve ırk fark etmeksizin dünya genelinde tüm insanların dayanışma içinde olması ve birbirlerine saygı duyması gerektiğini söyledi.

İnsanların davranışlarından dolayı eleştirilebileceğini kaydeden Said, kişilerin inançları doğrultusunda yaşamlarının yargılanmasının ise doğru olmadığını ifade etti.

Dünya Başörtüsü Günü dolayısıyla düzenledikleri farklı etkinliklerle Müslüman olmayan ya da İslam'a yakınlığı bulunmayan kişilerle de bir araya geldiklerini anlatan Said, amaçlarının başörtüsüne karşı ön yargıları yıkmak olduğunu vurguladı.

Etkinliklerin Endonezya organizatörü Amaliah Begum da özellikle son yıllarda yaygınlaşan İslamofobi üzerinden başörtüsüne karşı olumsuz bakışın ancak insanların birbirine duyacağı saygı ve anlayış ile ortadan kalkacağını dile getirdi.

- Dünya Başörtüsü Günü

ABD’de yaşayan Bangladeş kökenli Nazma Khan, başörtülü olmasından dolayı öğrenim hayatı ve günlük yaşamında karşılaştığı zorlukların ardından farkındalık oluşturmak adına 2013 yılında Dünya Başörtüsü Günü etkinliğini başlattı.

Nazma Khan’ın girişimiyle her 1 Şubat’ta kutlanmaya başlanan Dünya Başörtüsü Günü, başörtülü Müslüman kadınlar ile gayrimüslimler arasında hoşgörü ve anlayışı güçlendirmeyi amaçlıyor.

Dünya Başörtüsü Günü için dünya genelinde 45 ülkede 70’ten fazla gönüllü organizatör bulunuyor.
Kaynak: AA