CHP Bursa Milletvekili İrgil Açıklaması

'Türk Tabipler Birliği hangi suçu işlemiştir? Kendisi de bir tabip olan Sayın Bakan, Hipokrat yeminin hala arkasında mıdır?'.

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, "Türk Tabipler Birliği hangi suçu işlemiştir? Kendisi de bir tabip olan ve Hipokrat yemini ettiğine inandığımız ve bildiğimiz Sayın Bakan, Hipokrat yeminin hala arkasında mıdır?" dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen İrgil, sağlık alanında memnuniyetin arttığının söylendiğini ancak aksine başta acil servisler olmak üzere devlet hastanelerinde yaşanan sorunlardan dolayı insanların özel hastanelere gitmek zorunda kaldığını savundu.

Ceyhun İrgil, Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın, "Tabipler Birliği kendisine yakışmayan bir şey yapmıştır. Bu, Türk tabiplerini temsil eden bir tavır değildir. Aynı zamanda yasal olarak da bize göre suç oluşmuştur. Biz kendileri ile ilgili suç duyurusunda bulunduk, bundan ötesi yargının işidir." şeklindeki açıklamalarının basına yansıdığını aktardı.

"Türk Tabipler Birliği hangi suçu işlemiştir? Kendisi de bir tabip olan ve Hipokrat yemini ettiğine inandığımız ve bildiğimiz Sayın Bakan, Hipokrat yeminin hala arkasında mıdır?" diye soran İrgil, Türk Tabipler Birliğinin yurtsever ve vatansever bir birlik olduğunu söyledi.

Türk Tabipler Birliğinin halk sağlığı kitaplarında olan bir konuyu aktardığını belirten İrgil, şu değerlendirmede bulundu:

"Sayın Bakanın halk sağlığı notu düşükse, halk sağlığına devam etmediyse, halk sağlığı kitaplarını sağlıklı okumayıp hakkını veremediyse, bu onun sorunu. Değil Sağlık Bakanının, değil Başbakanın, değil Cumhurbaşkanın hiç kimsenin, bu ülkenin yıllarca eğitim görmüş, uzmanlık yapmış ve ülkesinin insanları için gece gündüz hastanelerde nöbet tutan ve bunun karşılığını görmeden fedakarca çalışan bu ülkenin hekimlerine, tabiplerine hakaret etme hakkı yoktur. Eleştirebilirsin, fikrine katılmayabilirsin, biz de senin fikrine katılmıyoruz ama biz senin yok olmanı istemiyoruz veya seni terörist ilan etmiyoruz."

İrgil, Demircan'a, "Siz, Türk Tabipler Birliğine laf yetiştireceğinize, Hipokrat yemininizi unutup, Hipokrat yemini etmiş meslektaşlarınıza saldıracağınıza önce genç meslektaşlarınıza, yeni mezun olmuş çocuklara sahip çıkın." diye seslendi.

Yeni mezun olmuş 170-180 genç hekimin güvenlik soruşturmalarının olumsuz geldiğini, kendilerine gerekçenin dahi bildirilmediğini iddia eden İrgil, sağlıkta planlanan atamaların bir an önce yapılmasını istedi.

Kaynak: AA