Artvin'de Valilik Personeli Sertifikalarını Aldı

Artvin'de düzenlenen ilk yardım eğitimini başarıyla tamamlayan 19 valilik personeli, sertifikalarını törenle aldı.

Artvin Valiliğince "Hayata Dokunun Projesi" kapsamında, İl Sağlık Müdürlüğünün katkılarıyla düzenlenen ilk yardım eğitim seminerinin sona ermesi dolayısıyla Valilik Çoruh Toplantı Salonunda sertifika töreni düzenlendi.

Artvin Valisi Ömer Doğanay, burada yaptığı konuşmada, doğru yapılan ilk yardım müdahalesinin, hayatta kalma ihtimalini yüzde 50 oranında arttırdığını söyledi.

Doğru ilk yardım müdahalesinin hayat kurtaracağını vurgulayan Vali Doğanay, şöyle konuştu:

"İlk yardımda bilinç önemlidir, hayat kurtarır. Bilinçsiz yaklaşımsa hayatı sonlandırır veya kalıcı sakatlıklara neden olur. İlk yardım uygulayacak kişilerin ilk yardımı bilen ve bu konuda beceri kazanmış bireyler olması gerekir. Hayatımızın herhangi bir evresinde kurtarılan ya da kurtaran kişi olabiliriz. Her iki durumda da bir hayat söz konusudur. Bu hayatın kurtarılması için ilk yardım bilgi ve becerilerimizi geliştirmekle sorumlu olduğumuzu unutmamalıyız. Dolayısıyla ilk yardım demek hayat kurtarmak demektir."

Tören, başarılı olan valilik personeline sertifikalarının Vali Doğanay, Vali Yardımcısı Seda Başoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Abdulcelil Kahveci ile Artvin Kamu Hastaneleri Başkanı İbrahim Düzcan tarafından verilmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA