Kadın Sanayicilerin Güçbirliği

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'nde tekstil, demir çelik, gıda sektörlerinde faaliyet gösteren, karar alıp vermede söz sahibi olan kadın sanayiciler platform oluşturdu.

Üç yıl önce 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde bir fikirle ortaya çıkan sanayici kadınlar, hemcinslerinin, nicelik ve nitelik bakımından geliştirilmesi, daha donanımlı hale getirilmesi amacıyla Kadın Sanayiciler Platformu'nu kurdu.

İlk etapta 15 kişiyle başlayan platform, şu an 55 sanayici kadına ulaştı.

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Kadın Sanayiciler Platformu Başkanı Ayça Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üç yıl önce sanayici kadınların bir araya gelmesini sağlamak amacıyla yola çıktıklarını söyledi.

Adana OSB'de tekstilden gıdaya ve demir çeliğe kadar birçok sektörde kadınların söz sahibi olduğunu dile getiren Çelik, ancak kadınların bir araya gelemediğini kaydetti.

Kadın sanayiciler arasındaki birlikteliği arttırmak, network ağlarını güçlendirmek ve yeni nesil iş kadınlarına rol model olmak amacıyla yola çıktıklarına vurgu yapan Çelik, "Kendimizi tamamen geliştirmeye ve dostluk bağını geliştirmeye yönelik ağımız oluştu. Platformda şu an, firma sahibi, yönetim kurulu üyesi ve üst kademe yöneticilerden oluşan 55 kadın sanayici var. Hepsi birebir organize sanayideki firmalarda söz sahibi olan ve aktif çalışan iş kadını." diye konuştu.

Çelik, Adana OSB'de yaklaşık 33 bin kadar istihdamın olduğunu ve bunun 8 bin 500 civarının kadınlardan oluştuğunu belirtti.

Platformun kadınların istihdamını arttırmaya yönelik çalışmalar yaptığını da dile getiren Çelik, şunları söyledi:

"Platform üyeleri olarak ayda bir toplantılar yapıyoruz, ayrıca firma ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Bu buluşmalarda mutlaka bir eğitim konusu belirliyoruz. Daha çok vergi, sigorta mevzuatı, iş hukuku veya bankacılıkla ilgili iş hayatındaki verimliliği arttırmaya veya kişisel gelişime yönelik hepimizi bir adım öteye taşıyabilecek konularda eğitimlerimiz oluyor. Network ağımızın güçlenmesinin yanı sıra platformla dostluk bağımız da güçleniyor. Kamu kurumlarına da ziyaretler gerçekleştiriyoruz ve yurt dışından da platformumuza konusunda uzman kişiler tarafından ziyaretler oluyor."

Çelik ayrıca, platforma katılmak isteyen kadınların mutlaka firmalarında söz sahibi olması gerektiğini de kaydetti.

Kaynak: AA