Niğde'de 'Diyabet Okulu' Açıldı

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen "Türkiye Diyabet Önleme ve Kontrol Programı" kapsamında "Diyabet Okulu" açıldı.

Hastaneden yapılan açıklamaya göre, Hastane Başhekimi Dr. Öğr. Üyesi Bilal Günaydın, açılışta, okulda diyabetli bireylerin interaktif katılımı ve hastalık hakkında bilinçlendirilmelerinin hedeflendiğini belirtti.

Sağlık Bakanlığının uygulamaya başlattığı ve Niğde'de de alanında uzman personel tarafından verilen eğitimden hastaların faydalanabileceğini aktaran Günaydın, şunları kaydetti:

"Eğitimlerde genel sağlık bilgileri, diyabet nedir, diyabetin komplikasyonları, ayak bakımı, insülin uygulamaları, evde kan şekeri takibi, beslenmede nelere dikkat etmeleri gerektiği, egzersiz programı, kendi kendine kontrol ve diyabetik bakımın önemi gibi bilgiler verecekler. Bu eğitimlerden faydalanmak isteyen vatandaşlarımızın hastanemizin diyabet birimine başvurmaları yeterli. Eğitimi düzenleyen, planlayan emeği olan tüm personelimize ve katılımlarınızdan ötürü sizlere teşekkür ederim."

Konuşmaların ardında, Endokrin Uzmanı Dr. Zeynel Abidin Sayın, İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Seval Kargı, Diyetisyen Abdullah Malkoç, Psikolog Ayşegül Özten, Fizyoterapist Seda Izgın ile hemşire Fadime Çeliğin ilk eğitimi verdi.

Kaynak: AA