Ağrı'da Asayiş Uygulamaları

Ağrı'da, geçen ay FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 13 kişiden 3'ü, PKK/KCK'ya yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 34 şüpheliden 22'si tutuklandı.

Ağrı'da, Emniyet Müdürlüğü ekiplerince geçen ay FETÖ/PDY'ye yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 13 kişiden 3'ü, PKK/KCK'ya yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 34 şüpheliden 22'si tutuklandı.

Valilikten yapılan açıklamada, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin eylül ayı içerisinde FETÖ/PDY terör örgütü, PKK/KCK silahlı terör örgütü, göçmen kaçakçılığı, sigara ve uyuşturucu ile mücadele suçlarına yönelik operasyonlarına yer verildi.

Açıklamada, FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik çalışmalarda, örgütün mahrem askeri yapısı içerisinde faaliyet yürüttüğü tespit edilen ve mahrem imamlarca ankesörlü telefonlardan örgütsel amaçlı olarak aranan rütbeli asker şahıslara yönelik olarak yapılan operasyonlar neticesinde, yakalanan rütbeli 13 askerden 3'ünün tutuklandığı, 10'unun ise etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanarak adli kontrol şartıyla serbest kaldığı ifade edildi.

- PKK/KCK'ya yönelik operasyonlarda 22 şüpheli tutuklandı

PKK/KCK silahlı terör örgütüne yönelik çalışmalarda ise il merkezi ve ilçelerinde 34 şüphelinin yakalandığı aktarılan açıklamada, şüphelilerden 12'sinin adli kontrol kararı ile serbest bırakıldığı, 22'sinin de tutuklandığı kaydedildi.

Düzenlenen operasyonlarda, şüphelilerle birlikte 7 adet ruhsatsız av tüfeği, 2 adet kurusıkı tabanca ile çok sayıda dijital ve örgütsel materyal ele geçirildiği kaydedildi.

Uyuşturucu madde satan, alan ve nakleden şahıslara yönelik çalışmalarda, bin 200 gram metamfetamin, 6 gram eroin, 30 gram esrar, 9 gram sentetik kannabinoid, 6 gram afyon sakızı ele geçirildiği, haklarında adli işlem başlatılan 4 kişinin tutuklandığı aktarıldı.

- 271 bin 940 paket sigara ele geçirildi

Bu yıl yasa dışı tütün mamulleri ticaretini önlemeye yönelik yapılan çalışmaların da aktarıldığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Kaçakçılık suçları ile mücadele kapsamında, gümrük kaçağı olan 271 bin 940 paket sigara, 19 bin 937 litre kaçak akaryakıt, 64 bin 821 adet ilaç, bin 382 adet ve 39 kilo emtia, 2 adet sahte belge ve 200 adet sikke ele geçirilmiş, 21 araca el konulmuştur. Kaçakçılık suçları kapsamında yakalanan şahıslardan 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, 1 şahıs ise tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir."

- 415 düzensiz göçmen yakalandı

Yurda yasal olmayan yollardan giriş yaptığı anlaşılan 415 düzensiz göçmenin yakalandığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Göçmen şahıslar üzerinden haksız kazanç elde eden ve göçmen kaçakçılığı suçuna karışan şahıslara yönelik yapılan çalışmalar neticesinde yakalanan şahıslardan 3'ü adli kontrol şartı ile serbest bırakılmış, 20 şahıs ise tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir."

Asayiş çalışmalarında ise aranan şahıslarla ilgili ekiplerin çalışmalarına değinilen açıklamada, "Aranan şahıslarla ilgili yapılan çalışmalarda 16 şahıs tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir. Mal varlığına karşı işlenen suçlarla ilgili olarak yakalanan 2 şahıs adli kontrol şartı ile serbest bırakılmış, 3 şahıs ise tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir." denildi.
Kaynak: AA