Mersin'de 'Beni Fark Et' Projesi

İçel İl Emniyet Müdürlüğünce hayata geçirilen "Beni Fark Et" projesi kapsamında mesleki eğitim alan 46 kursiyere sertifika verildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) tarafından Sosyal Destek Program (SODES) kapsamında yürütülen projenin sertifika töreni, merkez Yenişehir ilçesindeki Polis Evi'nde gerçekleştirildi.

Bir polis memurunun projeyle ilgili sunum yaptığı etkinlikte, katılımcılara proje kapsamında yapılan çalışmalardan oluşturulan slayt gösterisi izletildi.

İçel Valisi Ali İhsan Su, programda yaptığı konuşmada, kent genelinde yıl içerisinde 52 SODES projesi hayata geçirdiklerini ifade etti.

Projeler için 27 milyon lira tahsis edildiğini aktaran Su, "Projelerde sosyal içerikli, istihdama ve spora yönelik birçok konu var. Hemen hemen her alanda dezavantajlı gruplarımızın istifade edebileceği çok özel projeler hayata geçirildi. Bunların uygulamasında kentteki birçok kurumumuz görev aldı. Bugün de bu projelerin sonuçlarını alıyoruz. İlimizde dezavantajlı gruplar içerisinde yer alan gençlerimizin zararlı alışkanlıklardan ve terörden uzaklaştırılması gibi amaçlarla çok özel bir projeyi daha gerçekleştirmiş olduk. Bu projeyle 46 gencimizin meslek edinmesini sağladık." diye konuştu.

İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne de projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından proje kapsamında verilen mesleki eğitim kursunu tamamlayan 46 kursiyere sertifika dağıtıldı.

Programa, Deniz Kuvvetleri Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz ile kentteki çok sayıda resmi kurumun temsilcisi ve polis memurları katıldı.

Kaynak: AA