Lösemili Çocuklar Ve İşitme Engelliler İçin Klip Çektiler

Bitlis Tatvan Devlet Hastanesi çalışanları, lösemili çocuklar ile işitme engelliler için farkındalık oluşturmak amacıyla işaret diliyle klip çekti.

Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla farkındalık etkinliği düzenlemek isteyen Bitlis Tatvan Devlet Hastanesi çalışanları, bu çalışmaya işitme engellilerin de dahil edilmesi için işaret diliyle klip çalışması yaptı. Hastanede görev yapan 9 doktor ile hemşirenin katılımıyla hazırlanan klipte, "Lösemili Çocuklar Haftası kutlu olsun. Gelin hep beraber çocuklarımıza moral olup engelleri beraber aşalım. Sağlıkla kalın." ifadeleri yer aldı.

Bitlis Tatvan Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Mahmut Kuh, yaptığı açıklamada, toplumu lösemili çocukların sessizliğine ses olmak için daha duyarlı olmaya davet ettiklerini söyledi.

Klipte yer alan çocuk cerrahi uzmanı Nurcan Coşkun ise "Buradaki amacımız hem lösemili çocuklarımızın hem de işitme engeli çocukların yanında olduğumuzu göstermekti. Onlara bir miktar ses olduysak ne mutlu bize." dedi.

Kulak burun boğaz doktoru Burçin Çabuk da hem lösemili hem de işitme engelli vatandaşların yanında olduklarını göstermek amacıyla bu klibi çektiklerini söyledi.

Kaynak: AA