Van'da Bilim Şenliği Başladı

Yusuf Gökçenay Bilim ve Sanat Merkezi tarafından TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliklerini Destekleme Programı kapsamında şenlik düzenlendi.

"Hayaller Van Bilim Şenliğinde Gerçekleşiyor" sloganıyla Yusuf Gökçenay Bilim ve Sanat Merkezinde düzenlenen TÜBİTAK 4007 Bilim Şenliği başladı.

Merkezde 4 gün boyunca 18 farklı alanda, bilime olan merakı arttırmak, bilimsel bilgiyi geniş kitlelere ulaştırarak, öğrencilerin yaparak ve yaşayarak kalıcı öğrenmelerini sağlamak amacıyla 55 etkinlik gerçekleştirilecek.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nuran Altıngöl, şenliğin açılışında yaptığı konuşmada, bilim ve sanat merkezinde çok önemli işlere imza atıldığını, bu anlamda düzenlenen şenliğin önemli olduğunu belirtti.

İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer de bütün dünyanın dört elle sarıldığı ve büyük çalışmalar yaptığı endüstri 4.0'ı geriden takip etme lüksleri olmadığını dile getirerek, "Bizim endüstri 4.0 devrimini kaybetme veya devrimi geriden takip etme lüksümüz yok. Amacımız öğrencileri bu alana yönlendirmek, onlara gerekli imkanı sağlamak. Çalışma amacımız bundan sonraki süreçte Van'daki 4007'lere öncülük etmek." dedi.

Yusuf Gökçenay Bilim ve Sanat Merkezi Müdürü Mehmet Refik Bayram'ın ev sahipliği yaptığı etkinliğin açılışında proje koordinatörü Mehmet Aziz Şahin’in yönetiminde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Eyüp Aktürk, "Eğitim Bilim ve Etik" konulu söyleşide, öğrencilerle bir araya geldi.

Kaynak: AA