Vali Ekinci, Göreve Başladı

Bingöl Vali Kadir Ekinci: 'Terörle kararlı mücadele aynen devam edecek'.

Valilik Kararnamesiyle Bingöl Valiliğine atanan Vali Kadir Ekinci, Bingöl'deki görevine başladı.

Valilik Kararnamesiyle Ankara Beypazarı Kaymakamlığı görevinden Bingöl Valiliği görevine atanan Vali Ekinci, kentte görev yapan gazetecilerle valilik toplantı salonunda bir araya geldi.

Toplantıda konuşan Vali Ekinci, Bingöl'ü her alanda en iyi noktalara taşıma gayretinde olacaklarını söyledi.

Bingöl'ün tarihi geçmişi, tarihi güzellikleri, kültürel zenginlikleri ile gelişmeyi ve kalkınmayı fazlasıyla hak eden il olduğunu ifade eden Ekinci, ''Bizler, bu şehre gönülden bağı olan kardeşlerimizle Bingöl'ü bulunduğu durumdan daha iyiye götürme adına hizmet etmeye gayret edeceğiz. Ekonomik sosyal her türlü projenin içinde olacağız. Bingöl Valiliği olarak dokunmadığımız bir alan bırakmayacağız'' diye konuştu.

Terörle mücadele konusundaki kararlığın da artarak devam edeceğine işaret eden Ekinci, şöyle konuştu:

"Terörle mücadele etme konusunda malumunuz olduğu üzere yapılan kararlı bir mücadele söz konusu ve bu mücadele aynen devam edecek. Bu mücadele devam ederken 'Bingöl'ün kırsalında 3 terörist öldürüldü, 1 asker şehit oldu' gibi haberlerden ziyade inşallah bundan sonra şunu istiyoruz, 'Bingöl'ün kırsalında turizm canlandı', 'Bingöl’ün dağlarında yamaç paraşütü yapılıyor' yada 'Bingöl'ün kırsalındaki insanlar huzur ve refah içerisinde yaşıyor' gibi haberlerin ön planda olması bizim en büyük arzumuzdur."

Turizm ve eğitimin birinci önceliği olacağını kaydeden Ekinci, şöyle devam etti:

"Turizm ve eğitim benim öncelikli alanımdır. Yatırıma özel önem veririm ama bunları yaparken de hiçbir zaman kafamıza göre iş yapmayız. Bundan sonra da kamu personeline de ilk talimatımız bu olacak. Hiç kimse kendi kafasına göre iş yapmayacak. Kimsenin özel gayretleri olmayacak. Biz bunu istemiyoruz. Biz kamunun bir bütün halinde hareket etmesini istiyoruz. Yerel yönetimleri ile sivil örgütleriyle bir bütün halinde, bir orkestranın aynı anda ses çıkarması gibi Bingöl’ün de bundan sonra ses çıkarmasını istiyoruz. Rabbim mahcup etmesin. Kimseye muhtaç etmesin. Fitneye fesada kulak asmayın arkadaşlar. Ben bu saatten sonra Bingöl’ü temsil ediyorum. Fitne Bingöl'e zarar verir. Biz bu ile zarar verecek hiçbir şeyin yanında yöresinde olmayız. Biz Bingöl'ü nasıl bir adım daha öteye götürebiliriz bunun gayreti heyecanı içinde olurken, birileri başka hesaplar içindeyse bu hesaplar bizi ilgilendirmiyor."

Kaynak: AA