Sosyal Medya Fenomeninin Uçangözü İçin Seferber Oldular

Uşak'ın tanıtımı için düzenlenen etkinlikte, sosyal medya fenomeni Önder Koca'nın, havadan çekim yaparken Banaz Çayı'na düşürdüğü uçangöz için Zafer Kalkınma Ajansı yöneticileri ile aynı zamanda dalgıç olan Uşak İl Genel Meclisi Üyesi Tarık Çoruk seferber oldu.

Sosyal Medya Fenomeninin Uçangözü İçin Seferber Oldular
Sosyal medya fenomeni Önder Koca'nın, Uşak'ın tanıtım için katıldığı etkinlikte Banaz Çayı'na düşürdüğü uçangöz, aynı zamanda dalgıç olan Uşak İl Genel Meclisi Üyesi Tarık Çoruk'un da katıldığı çalışmayla bulundu.

Uşak Valiliğinin, Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) desteğiyle ilin kültürel, tarihi ve turistik değerleri tanıtmak amacıyla 10 gün önce düzenlediği organizasyonda, sosyal medya fenomeni Önder Koca, tarihi Clandras Köprüsü üzerinden uçangözle havadan görüntü alırken hava aracını Banaz Çayı'na düşürdü.

İçerisinde çok sayıda video ve fotoğraf kaydının yer aldığı uçangözü kendi imkanlarıyla bulamayan Koca, kentten ayrılsa da organizasyonu düzenleyen ZEKA yetkilileri ile katılımcılara eşlik eden Uşak İl Genel Meclisi Üyesi Tarık Çoruk, kentin tanıtım görüntülerinin yer aldığı suya düşen hava aracını bulmak için seferber oldu.

Koca'nın su geçirmez olduğunu beyan etiği aracı bularak görüntülerin kurtarılmasını hedefleyen Çoruk, kendisi gibi dalgıç olan Özhan Özkırım ile kazanın olduğu yerde Banaz Çayı'nda suya girerek arama yaptı.

ZEKA Uşak Koordinatörü Mehmet Tekili'nin karadan nezaret ettiği çalışmada, uçangöz, söğüt ağaçlarının dallarının örttüğü suda yapılan arama sonucunda İl Genel Meclisi Üyesi Çoruk tarafından bulundu.

- Uçangöz, Önder Koca'ya ulaştırılacak

Çoruk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uçangözün su geçirmez özelliği olduğunu öğrenince aradan zaman geçmesine karşın arama yapmak istediklerini belirterek, "Su oldukça soğuktu ve görüş 1 metre kadardı. Bir söğüt ağacının altında uçangözü buldum. Pervanelerinde hasar var ama umarım içindeki görseller kurtarılabilir." dedi.

ZEKA Uşak Koordinatörü Tekeli ise 25 Ekim'de ilin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla seyahat acentelerinin temsilcileri. tur rehberleri ve bazı sosyal medya fenomenlerini ağırladıklarını hatırlatarak, "Önder Koca'nın uçangözü çekim sırasında suya düştü, 9 gün suda kalan uçangözü ancak kurtarabildik. Önder Koca'ya uçangözü ulaştıracağız. Şimdi hepimiz görsellerin kurtarılıp kurtarılamayacağı merak ediyoruz." dedi.
Kaynak: AA