Denizsiz Kentin Baraj Gölünde Yılda 1300 Ton Alabalık Üretimi

Erzurum'un Aziziye ilçesindeki Kuzgun Barajı Gölü'nde, her yıl 1300 ton alabalık üretimi gerçekleştiriliyor.

Erzurum'un Aziziye ilçesindeki Kuzgun Barajı Gölü'nde, her yıl yaklaşık 1300 ton alabalık üretildiği bildirildi.

Erzurum İl Tarım ve Orman Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ilçedeki Kuzgun Barajı Gölü'nde yer alan 5 tesiste alabalık üretimi yapıldığı aktarıldı.

Temiz suyu ile öne çıkan göldeki tesislerde her yıl ortalama 1300 ton alabalık üretildiği aktarılan açıklamada, bu balıkların Türkiye'nin çeşitli illerine satıldığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Erzurum Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar, alabalığın lezzeti ve besleyici özellikleri bakımından doğanın insanlara ikramı olduğunu dile getirdi.

Akar, "Kuzgun Baraj Gölü, yüksek dağlardan gelen derelerin suyunun birleşmesiyle oluşuyor. 5 alabalık üretim tesisi olan gölde yetiştirilen balıklar lezzetini, tertemiz ve soğuk sulardan almaktadır." ifadesini kullandı.

Erzurum'da son zamanlarda kültür balıkçılığı üretiminde artış olduğuna işaret eden Akar, "Tarım ve Orman Bakanlığımız su ürünleri yetiştiriciliğine destek sağlıyor. İlimizdeki 28 su ürünleri yetiştiriciliği tesislerine alabalık üretimi için 2017 yılında 649 bin lira, son on yılda ise yaklaşık 7 milyon Türk lirası destek sağlanmıştır." açıklamasında bulundu.
Kaynak: AA