Saadet Partili İslam'ın Skandal Sözlerine Bir Suç Duyurusu Daha

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam’ın TBMM’de söylediği sözler üzerine, Toplumsal Adalet ve Yardımlaşma Derneği (TAY-DER) de bir suç duyurusu yaptı.

Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Cihangir İslam’ın TBMM’de 15 Temmuz ile ilgili söylediği sözler büyük tepki görüyor. İslam’ın sözleriyle ilgili soruşturma ve suç duyuruları ardı ardına gelirken, Fetulahçı Terör Örgütü ile Sivil Mücadele Platformu olarak da bilinen Toplumsal Adalet ve Yardımlaşma Derneği (TAY-DER) de, eleştirilerin odağındaki milletvekili hakkında suç duyurunda bulundu. Başkan Muhammed Gömük tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan suç duyurusunda, Cihangir İslam’ın, devletin kurum ve organlarını aşağılama, suçu ve suçluyu övme, halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama suçlarından cezalandırılması istendi.

İzmir merkezli derneğin suç duyurunda, "Şüphelinin 15 Temmuz hain darbe girişimini, ’iki batılın çatışması ve menfaat kavgası’ olarak nitelendirmesi Türkiye Cumhuriyeti’nin mevcut hassas sürecinde ve siyasal tablosunda toplumun bir kısmını diğer bir kısmına karşı harekete geçirmeye ve düşmanlık tohumlarını yeşertmeye müsait ve alenen aşağılama amaçlıdır. Kabul edilmesi mümkün değildir. Nitekim o gece ülkemizin birlik ve bütünlüğüne kast edilmiş ve birçok şehit verilmiştir" ifadeleri yer aldı.
Kaynak: İHA