Minik Öğrencilerden TBMM Botanik Bahçesi'ne Ziyaret

Okul öncesi eğitimi alan çocuklar, 'Sürdürülebilir Yaşam için Ekolojik Okuryazarım Projesi' kapsamında TBMM Botanik Bahçesi'ni ziyaret etti.

Minik Öğrencilerden TBMM Botanik Bahçesi'ne Ziyaret
Okul öncesi eğitimi alan çocuklar, "Sürdürülebilir Yaşam için Ekolojik Okuryazarım Projesi" kapsamında, TBMM Botanik Bahçesi'ni ziyaret etti.

Çocukların eğitimi hakkında AA muhabirine bilgi veren proje sorumlusu Zeliha Güneşdemir, 378 çocuğa eğitim verdiklerini belirterek, "Projemize TÜBİTAK, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kızılcahamam Belediyesi, Kızılcahamam İl Sağlık Müdürlüğü ve TEMA Vakfı Ankara Temsilciliği destekliyor. Çocuklarda ekolojik farkındalık oluşturmak istiyoruz. Çocuklarımızın doğanın önemini kavratmak istiyoruz." dedi.

Çocukların doğada yaptıkları etkinliklerle daha sağlıklı bir yaşam sürdürmelerini amaçladıklarını vurgulayan Güneşdemir, eğitim çalışmalarını farklı yerlerde sürdürdüklerini kaydetti.

Okul öncesi öğretmenler ve 4,5-5 yaş arası çocukların yer aldığı projenin, Etimesgut ilçesi Cahit Zarifoğlu İlkokulu tarafından yürütüldüğüne değinen Güneşdemir, Kızılcahamam, Soğuk Su Milli Parkı, Işık Dağı, Jeopark, Karagöl, Eymir Gölü ve çevresi gibi çocukların rahat edebileceği doğal yerleri tercih ettiklerini bildirdi.

Eğitmen Güller Koç da çocuklara ağaçlarla ilgili eğitim verdiklerini, etkinlikleri drama, öykü, gözlem inceleme ve çeşitli doğa oyunlarıyla gerçekleştirdiklerine işaret ederek, doğadan topladıkları malzemelerle çocukların yeteneklerini geliştirmek için tasarımlar yaptırdıklarını anlattı.
Kaynak: AA