'Engelsizmir 2018 Kongresi Ve Fuarı' Başladı

'Engelsiz Üretim Modelleri ve İstihdam' temalı etkinlikte, İŞKUR desteğiyle oluşturulan 'İş'te Ben de Varım Zirve Alanı'nda' engelli bireylerle iş görüşmeleri gerçekleştirilecek.

Kent yaşamının her alanında engellilerin yaşam kalitesinin artırılması amacıyla İZFAŞ organizatörlüğünde düzenlenen "Engelsizmir 2018 Kongresi ve Fuarı" başladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, Fuar İzmir A Holü'nde 3 gün boyunca sürecek "Engelsiz Üretim Modelleri ve İstihdam" temalı organizasyon kapsamında, ABD, Avrupa ve Türkiye'den engelli çalışmalarıyla öncü olmuş isimler seminer düzenleyecek.

Atölye çalışmaları ile sergilerin yer aldığı fuar ve kongrede, İŞKUR desteğiyle oluşturulan "İş'te Ben de Varım Zirve Alanı'nda" 80'den fazla firma engellilerle iş görüşmesi yapacak.

Kongrenin başkanlığını üstlenen Doç. Dr. Levent Köstem, açılış konuşmasında, gün geçtikçe modern dünyada engellilerin yaşam standardını yükseltme çabasının da büyüdüğünü, engellilere yönelik hizmetlerde yeni tanımların ortaya çıktığını belirtti.

"Yurt dışına gittiğimizde şunu görüyoruz ki devlet, yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları, insanların vicdanları engellilerle ilgili olumsuzlukları gideren sistemleri kurguluyor." diyen Köstem, İzmir'de ve Türkiye'de engellilerin kentsel sorunlarının çözümünü hedeflediklerini vurguladı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ise engelli bireyleri sosyal yaşama katmak, meslek sahibi yapmak ve ailelerini desteklemek amacıyla büyük kaynak ayırdıklarını kaydetti.

- Etkinlik programı

Sponsorluğunu İzmir Ticaret Odası ve Vestel Ticaret AŞ'nin üstlendiği kongrede, Bornova Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve engelli istihdamı ile ilgili örneklerden olan Down Cafe de yer alıyor.

Engelli kullanımına uygun olarak hazırlanan A Holü'nde 28 atölye çalışması gerçekleştirilecek.

"Uygulama, sanat, spor" adı altında yapılacak atölyelerde kurabiyeden spora, teknolojiden giysi tasarımına, afet farkındalıktan görme engelliler için tasarım atölyesine kadar birçok etkinlik kongrede yer alacak.

Kongre kapsamında gerçekleşecek yarışmaların da sunumları yapılacak. "EN-GEL-LE-ME" adıyla düzenlenen Ulusal Kısa Film Yarışması, "Engelleri Kaldıralım" Ulusal Karikatür Yarışması ve "Mahalle Afet Örgütü Modeli" Proje Yarışması ödülleri de sahiplerini bulacak.
Kaynak: AA