Diyarbakırlı Gençler Sporla Buluştu

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hazırlanan gençlik projelerine Diyarbakır’dan Güler Şevki Özbek Anadolu Lisesi “Liseler Sporla Buluşuyor” projesiyle destek veriyor.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın “Gençlik Projeleri” kapsamında düzenlediği projelere okullar da çeşitli spor projeleri hazırlayıp hayata geçirerek destek veriyor. Bu okullardan biri de Diyarbakır’da merkez Bağlar İlçesi’ndeki Güler Şevki Özbek Anadolu Lisesi. Birlik Lisesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de destek verdiği projede 256 erkek ve 224 kız öğrenci futbol ve voleybolda çalışmalar yapacak. Beyaz Tebeşir Tesisleri’nde düzenlenen “Liseler Sporla Buluşuyor” projesinin açılışına öğrencilerin yanı sıra Bağlar İlçe Spor Müdürü Mehmet Mahsun Ayhan, Bağlar İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Ahmet Tekin, öğretmenler ve okul idarecileri katıldı.

Kız öğrenciler voleybolda, erkekler ise futbolda faaliyet gösterecek. Projenin amacı ise, "gençlerin evrensel ve insani değerlere sahip, milli ve manevi değerlerine bağlı, çevreye saygılı, bilgi ve özgüven sahibi, etkin, girişimci, toplumsal hayata aktif olarak katılan, kendi potansiyellerini tam anlamıyla gerçekleştirebilecekleri imkan ve zemini oluşturmak" olarak ifade edildi.
Kaynak: İHA