''Bu Yolda Hep Birlikteyiz'' Kampanyası

Emniyet kemeri kullanımının yaygınlaştırılması, seyir halindeyken cep telefonu kullanımının azaltılması ve aşırı hız sebebi ile yapılan trafik kazalarının azaltılmasına yönelik ''Bu yolda hep birlikteyiz'' kampanyası İnhisar Kaymakamı Mahmut Sami Yılmaz'ın katılımıyla tanıtıldı.

Kaymakam Yılmaz, Halk Eğitim Merkezi Salonunda ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik düzenlenen kampanyanın tanıtımında yaptığı konuşmada, trafikte emniyet kemeri kullanımın önemine değindi.

Amaçlarının, emniyet kemeri gereğini öğrencilere öğreterek, ailelerini de bu konuda uyarmalarını istediklerini ifade eden Yılmaz, ''Kısacası, öğrencilerimizden gönüllü trafik görevlisi olmaları. Lütfen kurallara önce bizler uyalım ardından çevremizdekilere örnek olalım. Unutmayalım trafik kuralları bizim güvenliğimiz için var. Bu kapsamda 'Bu yolda hep birlikteyiz' kampanyasının hepimize örnek olacağını umuyorum.'' diye konuştu.

İlçe Emniyet Amirliğinde görevli memurlar tarafından emniyet kemeri, araçta cep telefonu ile konuşma, trafikte şerit ihlali ve tehlikeli araç kullanımı konularında sunum yaptı.

İlçe Jandarma Komutanı Süleyman Batur, İlçe Emniyet Amir Vekili Nazif Bayan, İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Abdurrahman Bucak, okul müdürleri, öğretmenler ve veliler katıldığı etkinlikte, öğrencilere trafik kurallarının yer aldığı sunum yapıldı.

Kaynak: AA