Bucak'taki Trafik Parkı İlk Ziyaretçilerini Ağırladı

Burdur'un Bucak ilçesinde belediyece yaptırılan Çocuk Trafik Eğitim Parkı anaokulu öğrencilerinden oluşan ilk ziyaretçilerini kabul etti.



Bucak ilçesinde 6 bin metrekare alana yapılan derslik, minyatür hastane, yaya üst geçidi, petrol istasyonu, alışveriş merkezi, araç tünel geçidi, trafik sinyalizasyon sistemi, trafik işaretleri, 48 akülü ve pedallı araç ile 80 kişilik tribünden oluşan Çocuk Trafik Eğitim Parkının ilk ziyaretçileri, Zübeyde Hanım Anaokulu öğrencileri oldu.

Kaymakam Yalçın Sezgin, parkın hizmete girmesi dolayısıyla yaptığı açıklamada, "ağaç yaşken eğilir" atasözünden yola çıkarak, çocukların küçük yaşta itibaren trafik eğitimlerini almaları için böylesi bir parkın belediye tarafından ilçeye kazandırıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Minik öğrencilerimizin parkta uygulamalı olarak eğitim görmeleri, trafik kurallarını daha iyi anlamalarına ve daha çabuk kavramalarını sağlayacaktır. Bu şekilde daha eğitimli, bilinçli nesiller yetiştireceğimize inanıyorum. En büyük yatırım, insana yapılan yatırımdır diyorum ve buradan tüm vatandaşlarımızı trafik kurallarına uymaya davet ediyorum."

Kaynak: AA