Amatör Spor Haftası

İçel'de Amatör Spor Haftası dolayısıyla tören düzenlendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü ile Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu tarafından her yıl ortaklaşa düzenlenen Amatör Spor Haftası kapsamında öğrenciler, Tevfik Sırrı Gür Stadı'ndan Cumhuriyet Alanı'na kadar yürüdü.

Renkli görüntülerin oluştuğu yürüyüşte Türk bayrakları taşıyan öğrenciler, İstiklal Marşı'nı okuyup, şarkılar söyledi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Osman Yıldızbakan ve İçel Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Başkanı Mithat Ertaş, alanda anıta çelenk sundu.

Yıldızbakan, burada yaptığı konuşmada, sporun birleştirici gücüne değinerek, geleceğin teminatı olan çocuklara spor yapma alışkanlığı kazandırmaya çalıştıklarını söyledi.

Hafta çerçevesinde her yaştan insanın spor yapması için farkındalık oluşturacaklarını belirten Yıldızbakan, birçok branşta turnuva düzenleyeceklerini bildirdi.

Ertaş da 2013 yılında düzenlenen Akdeniz Oyunları vasıtasıyla kentin çok sayıda modern spor tesisine sahip olduğunu anımsattı.

İçel'i sporda öne çıkarmak adına çeşitli çalışmalar yapacaklarını aktaran Ertaş, yılda yaklaşık 6 bin organizasyona ev sahipliği yaptıklarını dile getirdi.

Konuşmaların ardından cimnastik gösterisi gerçekleştirildi. 8-12 Ekim tarihlerinde kutlanacak hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Kaynak: AA