'Yol Arkadaşım Olur Musun?' Sloganıyla Omurilik Felçlileri İçin Koştular

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği iş birliğiyle çocuklar ve gençlerin katılımıyla İstanbul Koşusu düzenlendi.

'Yol Arkadaşım Olur Musun?' Sloganıyla Omurilik Felçlileri İçin Koştular
Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD), omurilik felcine dikkati çekmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle RUNTOFD Çocuklar ve Gençler koşusu düzenledi.

Yeşilköy Sahil'de kurulan platformda anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri, omurilik felcine dikkati çekmek için koştu.

TOFD Genel Başkanı Ramazan Baş, etkinlik öncesi yaptığı açıklamada, spor, sanat, eğitim gibi alanlarda uzun süredir "Yol arkadaşım olur musun?" çağrıları yaptıklarını söyledi.

Baş, derneğin 20 yıldır faal olduğunu dile getirerek, "Bütün okullarda eğitim çalışmaları yaptık. RUNTOFD, daha çok kişiyi birleştirdi. Şimdi çocuk ve gençlerimizi bir araya getiriyoruz. Amacımız farkındalık çalışmaları. İlkokul, orta okul, lise kategorilerinde 500'e yakın sporcumuz var. Bundan sonra bu çalışmalar devam edecek." dedi.

Yarışmaya katılan omurilik felçlisi 12 yaşındaki Kaan Koçdemir de "Ben de koşacağım. Mutluyum, heyecanlıyım." ifadelerini kullandı.

Omurilik felçlisi 13 yaşındaki Sedat Duman Şimşek'in yarışa katılmasına refakat eden Mesut Deniz ise Şimşek'i hızla bitiş noktasına ulaştırmaya çalışacağını ifade etti.

Şimşek de çok heyecanlı olduğunu, bitiş noktasına umutla gideceğini söyledi.

Yarışma sonucunda dereceye girenlere madalya ve çeşitli hediyeler verildi. Koşunun ardından katılımcılara yiyecek ve içecek ikram edildi.
Kaynak: AA