Adıyaman 'Yöresel Ürünler Fuarı' Açıldı

Adıyaman'da "2. Yöresel Ürünler Fuarı" açıldı.

Adıyaman Fuar ve Kongre Merkezi'ndeki fuarın açılışında konuşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Uslu, bir ülkenin kalkınmasının üretimden ve ürettiğini satmaktan geçtiğini ifade etti.

Adıyaman'ın ülkede en fazla fuar yapan 8 il arasında olduğunu belirten Uslu, "Dünyanın hiçbir yerinde üretmeden, ürettiğini satmadan zengin olunmadığını hepimiz iyi biliyoruz. Son zamanlarda biz biraz üretimden koptuk, tüketen bir toplum haline geldik. Dolayısıyla bugün çektiğimiz ekonomik sıkıntıların en büyük sebebi de bu olabilir." dedi.

Medya Trend Fuar Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gül ise fuara 70 firmanın katıldığını dile getirerek, "Bu firmaların 10'u Adıyaman'dan. Geri kalanlar ise ülkemizin çeşitli yerlerinden gelen firmalarımız. Fuarımız 10 gün açık kalacak. Ziyaret saatleri 10.00 ile 22.00 arası olacaktır. Tüm halkımızı davet ediyoruz." dedi.

Açılışa, CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman Belediye Başkanı Hüsrev Kutlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Adil Alan ile siyasi parti temsilcileri ve bazı sivil toplum kuruluşlarının başkanları katıldı.

Kaynak: AA