KKTC, 54 yıllık askeri kampın boşaltılmasını istedi

KKTC Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Gazimağusa şehir merkezinde bulunan BM Kampının boşaltılması gerektiğini ifade etti.

KKTC, 54 yıllık askeri kampın boşaltılmasını istedi
Özersay, yaptığı açıklamada son New York ziyareti sırasında Birleşmiş Milletlerin üst düzey yöneticileri ile yaptıkları görüşmelerde Gazimağusa'da bulunan ve 'Stefanik Kampı' olarak da bilinen Birleşmiş Milletler Barış Gücü'ne ait askeri kampın kaldırılmasını resmen talep ettiklerini açıkladı.

1964 yılından bu yana bölgede bulunan askeri kampın bölgedeki konutların sayısının artması sonucunda artık iyice binlerce üniversite öğrencisinin yaşam alanının tam orta yerinde kaldığını ve buranın askeri maksatlarla kullanılmasını doğru bulmadıklarını vurgulayan Özersay, 'Burası kamunun kullanımına sunulacak şekilde ağaçlar içerisinde Mağusa'nın nefes alabileceği bir kent parkına dönüştürülebilir. Biz artık BM'nin bu alandan çıkmasını istiyoruz” dedi.

Hükümet kurulduktan kısa bir süre sonra adaya ziyarette bulunan BM Barış Gücü'nden sorumlu yetkililere konuyu açarak resmen başvuruda bulunduklarını, son olarak da geçen hafta New York'ta en üst düzeyde bu taleplerini detaylandırdıklarını açıklayan Özersay “Kendilerine askeri kamplarını taşıyabilecekleri alternatif yer önerebileceğimizi de açıkça söyledik' diye konuştu.


Kaynak: İHA