'5 Yıldızlı' Tesis İlk Ziyaretçilerini Ağırladı

Denizli Büyükşehir Belediyesince, sokak hayvanlarının daha modern ve konforlu şartlarda yaşam sürmelerini sağlamak için yaptırılan, içerisinde kedi ve köpek pansiyonları bulunan tesis, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla hayvan dostları ve öğrencileri ağırladı.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin Sokak Hayvanları Kliniği ve Beslenme Odağı'nın kapasitesini artırmak, sokak hayvanlarına yönelik daha modern ve konforlu şartlarda hizmet sağlamak amacıyla Karakurt Mahallesi'nde yaptırdığı Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde ilk misafirlerini ağırladı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, hayvansever dernekleri, davetliler ve çok sayıda öğrencinin katıldığı etkinlikte, Başkan Zolan ve beraberindekiler tesisteki ilk kabul, kedi ve köpek pansiyonları, serbest gezi alanları, köpek padokları, kedi evleri, ameliyathaneler ve poliklinik servisleri ile Denizli Horoz Evlerini gezdi.

Gezi sırasında öğrencilerle hayvanları seven Zolan, tesisin 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü'nde ilk misafirlerini ağırlamasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Bugünü tam anlamıyla anmak, çocuklara hayvan sevgisini aşılamak ve onları sokak hayvanları ile temas ettirmek için burada olduklarını dile getiren Zolan, şöyle devam etti:

"135 bin metrekare alana kurulan 5 yıldızlı tesis, ameliyathanelerden laboratuvara, kedi evlerinden ilk kabul noktasına kadar en ince ayrıntısına kadar düşünüldü. Burası Türkiye'de örnek bir proje, en büyük ve en güzel tesislerden biri. Büyükşehir olarak hayvanlara değer veriyoruz. Hayvanlar da bu dünyanın bir parçası, onları aç, susuz ve sevgisiz bırakmamak gerekiyor. Onları sahipsiz ve tek başlarına bırakmamak gerekiyor. Vatandaşlarımız, burayı her gün ziyaret edebilecek. Sokak hayvanlarımızla insanlarımızı buluşturmuş olacağız. Çocuklarımız büyük ilgi gösteriyor. Tüm hayvan severleri buraya davet ediyorum. Okullarımızı da belli programlarla tesisimizde ağırlamak istiyoruz."

Sokak hayvanlarının tüm tıbbi bakım, tedavi ve rehabilitasyonunun yanında tesisteki hayvanların rahat ve mutlu olabilmesi için her şeyin düşünüldüğünü kaydeden Zolan, "Kedi evlerine tırmanma tahtası, yastıkları, minderleri kondu. Köpek padoklarımızda sıcak havalarda suya girebilecekleri yüzme havuzlarımız var. Burada hangi hayvan neye ihtiyaç duyar, nasıl yaşar ve rahat eder ona göre hareket ettik. Vatandaşlarımızın çocuklarıyla birlikte burada vakit geçirebilmesi için seyir terası, dinlenme alanları gibi bölümler de yaptık. Çok detaylı düşünülmüş bir proje. Denizlimizde hayvan sevgisini en üst seviyeye taşımak istiyoruz. Allahımın yarattığı canlılara sahip çıkmanın mutluluğunu ve huzurunu yaşıyoruz." diye konuştu.

Ziyarete katılan Denizli Hayvanları Koruma Derneği Üyesi Gülay Başar da projenin hayata geçmesinden dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Harika olmuş, çok beğendik. Sağolsun başkanımız bizleri çağırdı, fikirlerimizi aldı. Kendileriyle uzun süren görüşmeler yaptık. Ve şu anda çok mutluyuz, çok güzel bir yer olmuş. Bundan sonra çocuklar buraya gelip güzel zaman geçirebilecekler. İnsanlar artık çocuklarıyla birlikte gönül rahatlığıyla buraya gelebilirler, etkinlikler yapılabilir." dedi.

Kaynak: AA