Van'da Çocuk Parkının Açılışı Yapıldı

Tuşba İlçe Belediyesi tarafından yaptırılan çocuk parkının açılışı yapıldı.

Seyrantepe Mahallesi Özgür Sokak'ta yapılan parkın açılışı için düzenlenen törende konuşan Van Vali Vekili Faruk Bülent Baygüven, dünyada yapılacak en büyük hizmetin, insanlara ve insanlığa yapılan hizmet olduğunu söyledi.

Parkın mahalleye, Tuşba’ya ve Van’a hayırlı olmasını dileyen Baygüven, şöyle konuştu:

"Ülkemiz zorlu ve önemli bir süreç yaşıyor. Bu süreçte özellikle sosyal belediyecilik anlayışını ülkemizde yaşatmamız gerekiyor. Çocuklar, gençler ve kadınlara yönelik projeler çok büyük önem arz ediyor. Seyrantepe Mahallesine yapılan bu parkta, bunun güzel bir örneği. Yeni zorlu bir süreç başlıyor ve halkımıza büyük sorumluluklar düşüyor. Başkan Fevzi Özgökçe ve ekibine bundan sonra yapacağı hizmette başarılar diliyorum. Allah azim ve gayret versin ve Allah yardımcıları olsun. Dünyada yapılacak en büyük hizmet insana yapılan, topluma yapılan hizmettir."

Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe ise 2014'de göreve geldiğinde Seyrantepe’de yolların çamurdan geçilmediğini ve çocukların oynayacağı oyunlarının bulunmadığını dile getirdi.

Belediyenin yaptığı çalışmalara değinen Özgökçe, öncelikle Seyrantepe’nin öncelikli ihtiyaçlarını karşıladıklarını ifade etti.

Özgökçe, şunları dile getirdi:

"Yollar asfaltlandı, kilit parke taşı döşendi, cami, taziye evi, okul, sağlık ocağı yapımı sağlandı. 40 yıllık geçmişi olan Seyrantepe Mahallemize maalesef bir tek çivi çakılmamıştı. Park yaptığımız alan 2014 yılında mazot kaçakçılarının deposu olarak kullanılıyordu. Bu mahalle için canlı bomba gibi bir alandı. İmarda park olan bu yer ile ilgili bir yıl çalıştık. Doğum oranı hızlı olan çok fazla çocuk ve gencin olduğu bu mahalle de bir spor tesisi ve ailelerimizin çay içebilecekleri bir alanları yoktu. Çocuklar için oyun alanları, gençler için futbol sahası ve tenis kortları oluşturalım dedik. Bugün Seyrantepe’de ilk parkının açılışını yapıyoruz."

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Peyami Battal ise parkın hayırlı olmasını diledi ve hizmetlerin devam etmesi temennisinde bulundu.

Programa, kurum amirleri, STK temsilcileri ve vatandaş katıldı.

Kaynak: AA