Şanghay Şehir Çapında Gigabit Hizmetlerinin Kullanılabilirliğinde Liderliğe Yükseldi

China Telecom bağlı şirketi Shanghai Telecom, gigabit fiber ağ dağıtım programını tamamladığını duyurdu.

China Telecom bağlı şirketi Shanghai Telecom 24 Ekim tarihinde gigabit fiber ağ dağıtım programının tamamlandığını duyurdu. Şirket; şu anda şehir çapında kablolu geniş bant erişim ağı vasıtasıyla 10Gps sağlayarak dünyada lider olduğunu bildirdi. Amerika esaslı danışmanlık firması Arthur D Little, fiber bağlantı hizmetlerinin uyarlanması ve gigabit kapasitesinin şehir çapındaki mesafesi açısından Şanghay’ın Singapur ve Katar ile rekabet ettiğini açıkladı.

Shanghai Telecom Genel Müdürü Ma Yimin konu ile ilgili değerlendirmesinde şu ifadeleri kullandı: "Şanghay, şehir çapında gigabit bağlantısı sağlayan dünyanın ilk şehri olup bu sayede lider ağ kapasitesi vasıtasıyla Çin’in ekonomik kalkınmasını güçlendirme stratejisinin başarıyla uygulandığını göstermektedir. Hızlı bağlantı sayesinde Şanghay, şehirdeki herkesin yaşam kalitesinin geliştirilmesinde önemli bir adım atmıştır".

Ayrıca yapılan bilgilendirmede; şirket, şehirdeki yaklaşık 20 bin topluluğu birbirine bağlayan gigabit ağın dağıtımını tamamlayarak 10 milyon hanenin çok kanallı 4K video, çevrimiçi oyunlar ve akıllı ev için gerekli her şeyi destekleyen 150Mps bant genişlikli bağlantıya erişim sağlamasına olanak tanıdı.
Kaynak: İHA