Horasan Canlı Hayvan Pazarı İnşatı Tamamlanıyor

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Horasan ilçesinde Canlı Hayvan Pazarı inşaatında sona yaklaşıldı.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Canlı Hayvan Pazarında sona yaklaşıldığı bildirildi.

Horasan'da 10 bin metrekare alan üzerine inşa edilen hayvan pazarının fiziki gerçekleşme oranı yüzde 95'e ulaştığının aktarıldığı açıklamada, görüşlerine yer verilen Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, hayvan pazarının çevre ilçeler ve bölgelere hizmet vereceğini kaydetti.

Erzurum genelinde tarım ve hayvancılığa verdikleri desteğe bir yenisini daha eklediklerini aktaran Sekmen, şunları kaydetti:

"Horasan ilçemize de hayvan pazarı inşa ettik. Yatırımımız neredeyse bitti. Canlı Hayvan Pazarı tamamlandığında gerek Horasan'daki gerek diğer ilçelerimizdeki gerekse de bölgemizdeki hayvan varlığı artacak. İlçemizdeki ticaret hacmi de bu yatırımla birlikte giderek yükselecek. Horasan'da Canlı Hayvan Pazarının kurulmasıyla birlikte hayvan refahı ön planda tutularak büyük ve küçükbaş hayvanların satışları sağlıklı bir ortamda gerçekleştirilecek."

Açıklamada ayrıca, pazar içerisinde mescit, nizamiye, karantina ahırı, bakıcı evi, misafir hayvan ahırı, kapalı ve açık padok, idari bina, araç yıkama ünitesi ve diğer müştemilatların da yer aldığı belirtildi.

Kaynak: AA