İstanbul'da DEAŞ Operasyonu

Terör örgütü DEAŞ’ın düzenleyeceği eylem talimatlarını ve yöntemlerinin şekillendirildiği “Yalnız Kurdun El Kitabı" adlı örgüt kitabının dijital versiyonu ile yakalanan bir kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, İstanbul Terörle Mücadele Şube (TEM) Müdürlüğü ekipleri, örgüt adına bombalı saldırı tasarlayanların kullandığı ‘Yalnız Kurt El Kitabı’nı “Telegram” isimli internet tabanlı anlık mesajlaşma uygulaması üzerinden indiren D.P. adlı bir kişiyi takibe aldı. 24 Eylül’de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı ile operasyonun düğmesine basan terör polisi, Sultanbeyli’de bir hücre evine baskın düzenledi.

Baskında D.P. adlı şüpheli yakalanarak gözaltına alınırken, zanlının gizlendiği adreste yapılan aramalarda, kendini sözde “halife” ilan eden örgütün kurucusu ve lideri Ebu Bekir el-Bağdadi’ye ait fotoğraflar ile eylem talimatı içeren dijital veriler ele geçirildi. Ele geçirilen veriler arasında, Irak’ta El-Kaide’den ayrılan örgütün temellerini atan Bağdadi’nin mektup ve fotoğrafları ile talimatlarının yer aldığı video kayıtları da bulunuyor.

Emniyetteki sorgusunun ardından 28 Eylül’de adliyeye sevk edilen D.P. adlı hücre üyesi, tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Kaynak: İHA