2. Adana Lezzet Festivali'ne Doğru

'Gelenekselin gücü adına' temasıyla 1214 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek festivalin programı belirlendi Festivalde ünlü Belçikalı şef Alexandre Dionisio kebap şovu sunacak, Çin Halk Cumhuriyeti'ne özgü yemekler ve müzikler tanıtılacak.

Adana Valiliğinin ev sahipliğinde "Gelenekselin gücü adına" temasıyla 12-14 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek 2. Adana Lezzet Festivali'nin programı belli oldu.

Festival komitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Merkez Park'ta düzenlenecek ve kentin geleneksel mutfak kültürünü dünyaya tanıtacak festivalin hazırlıkları tamamlandı.

Bu yılın ikincisi gerçekleştirilecek etkinlik ünlü Belçikalı şef Alexandre Dionisio'nun kebap şovuyla başlayacak. Festivalde, bu yıl konuk ülke olan Çin Halk Cumhuriyeti'nin ünlü şeflerinin hazırlayacağı yemekler de katılımcıların beğenisine sunulacak ve bu ülkeye ait müzik dinletileri olacak.

Aralarında Sahrap Soysal, Eyüp Kemal Sevinç ve Bruno Santa Cruz gibi ünlü isimlerin de olduğu şefler, etkinlikte birbirinden lezzetli yemekleri beğenilere sunacak, ayrıca sergi ve paneller düzenlenecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Adana Valisi Mahmut Demirtaş, festivalde gastronomi dünyasının yıldız isimlerini Adana'da ağırlayacaklarını belirtti.

Adana Lezzet Festivali'nin kentin gastronomi alanında markalaşması adına atılan çok önemli bir adım olduğunu ifade eden Demirtaş, şunları kaydetti:

"Valiliğimiz himayesinde, birçok kurum ve kuruluşun katkısı ve desteğiyle bu yıl ikinci kez düzenlenen Adana Lezzet Festivali, farklı konseptiyle gelenekselleşecektir. Adana Lezzet Festivali, ilimizi bir lezzet kenti olarak markalaştırma hedefine yönelik büyük bir adım niteliğindedir. Bu festivali diğerlerinden ayıran özellik, gastronomi çatısı altında tarihi, kültürü, turizmi birleştirmesi ve ziyaretçilere farklı deneyimler sunmasıdır."

Festival kapsamında Adana'da hasat etkinliklerinin de yapılacağını aktaran Demirtaş, ziyaretçilerin kentin kültürünü ve yaşamını daha yakından tanıma fırsatı bulacağını belirtti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen şef Alexandre Dionisio da 2. Adana Lezzet Festivali'ne katılacağı için mutluluk duyduğunu aktardı.

Bu festival sayesinde Adana'nın yerel mutfağını keşfedeceğini ve yeni teknikler öğreneceğini vurgulayan Dionisio, bu keşif sonrasında kendi mutfağına yeni ilham kaynakları taşıma şansı bulacağını kaydetti.

Kaynak: AA